ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΕΣ: Σχέδιο κινήτρων στις τουριστικές ζώνες Παραλιμνίου και Μαρίνας Παραλιμνίου

ΥΠΕΣ: Σχέδιο κινήτρων στις τουριστικές ζώνες Παραλιμνίου και Μαρίνας Παραλιμνίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη συνεδρία την Παρασκευή 21/08, ενέκρινε σχέδιο παροχής κινήτρων και την παραχώρηση αυξημένου συντελεστή δόμησης για αναπτύξεις στις τουριστικές ζώνες Παραλιμνίου και στην Μαρίνα Παραλιμνίου, αποκαθιστώντας μια χρονίζουσα αδικία που επικρατούσε στην συγκεκριμένες περιοχές, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο στη συναδρία του (21/08), του συνεδρία έχει αποκαταστήσει μια χρονίζουσα αδικία όσον αφορά τις τουριστικές ζώνες και την ειδική ζώνη της Μαρίνας Παραλιμνίου», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Νουρής.

Όπως εξήγησε, λαμβάνοντας υπόψη ότι το τοπικό σχέδιο Παραλιμνίου – Αγίας Νάπας – Δερύνειας θα είναι έτοιμο περί τον Ιούλιο του 21, έχουμε προχωρήσει στην τροποποίηση του σχεδίου παροχής των κινήτρων, ώστε οι τουριστικές αναπτύξεις στις συγκεκριμένες περιοχές, τις τουριστικές ζώνες Παραλιμνίου και την ειδική ζώνη της Μαρίνας, να απολαμβάνουν των ιδίων ωφελημάτων όπως οι υπόλοιπες τουριστικές περιοχές.
 
Επιπλέον, όπως είπε, το Υπουργικό προχώρησε επίσης σε ένα επιπρόσθετο κίνητρο για την παραχώρηση αυξημένου συντελεστή δόμησης κατά 5% για αυτές τις συγκεκριμένες αναπτύξεις, νοουμένου ότι θα χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
 
«Θεωρούμε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο με αυτή την απόφαση έχει άρει, όπως είπα, μια χρονίζουσα αδικία και πλέον η περιοχή Παραλιμνίου δεν βρίσκεται σε δυσμενέστερη θέση από πλευράς ανάπτυξης σε σχέση με τις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές», κατέληξε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top