ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Tι ομαδάρα φτιάχνει η Τσέλσι!

Tι ομαδάρα φτιάχνει η Τσέλσι!

Κάτι πολύ καλό φαίνεται πως φτιάχνεται στο «Στάμφορντ Μπριτζ»: μια Τσέλσι ικανή να «χτυπήσει» κάθε αντίπαλο και να επιστρέψει στην κορυφή.

Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα λόγω των δυσμενών συνθηκών που προκαλεί η πανδημία του κορωνοϊού, στο Λονδίνο ο Ρομάν Αμπράμοβιτς δείχνει ανεπηρέαστος και δίνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για να φτιάξει μια… ομαδάρα!

Δεν είναι υπερβολή, αλλά οι «μπλε» όχι μόνο κινούνται δυναμικά φέτος σε ό,τι αφορά τις μεταγραφές, αλλά κυρίως κάνουν τέτοιες στοχευμένες επιλογές ποδοσφαιριστών που δείχνουν ότι ναι μεν τα χρήματα υπάρχουν, αλλά υπάρχει επίσης και ένα πρότζεκτ το οποίο μπορεί να τους επαναφέρει στην κορυφή.

Πέρυσι το καλοκαίρι, ο Φρανκ Λάμπαρντ αναγκάστηκε να «χτίσει» μια ομάδα έχοντας ως εμπόδιο την απαγόρευση μεταγραφών που είχε επιβληθεί από τη FIFA. Μετά και την απώλεια του σούπερ σταρ της, του Εντέν Αζάρ, η ομάδα έπρεπε να βρει νέο πλάνο.

Έτσι, εμπιστεύτηκε νεαρούς ποδοσφαιριστές και του… βγήκαν οι περισσότεροι: ο Έιμπραχαμ (πρώτος σκόρερ της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις), ο Τομόρι, ο Μάουντ. Μερικούς μήνες μετά και αφού η ομάδα έκανε μια αρκετά καλή σεζόν μπορεί και να ξοδέψει χρήματα για την ενίσχυσή της.

Ο Τίμο Βέρνερ, ο Μπεν Τσίλγουελ, ο Χακίμ Ζίγεχ, ο Μαλάνγκ Σαρ και ο Τιάγκο Σϊλβα είναι οι πέντε ποδοσφαιριστές που έχουν αποκτηθεί ως τώρα και παραμένει στο στόχαστρο το «παιδί-θαύμα» της Λεβερκούζεν, ο Κάι Χάβερτς. Παίκτες νεαροί, αλλά και πιο έμπειροι, όλοι απαραίτητοι για μια ομάδα που ζητά περισσότερα από το να κερδίζει απλά τη συμμετοχή της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και να αγωνίζεται στον τελικό του Κυπέλλου.

Ο Βέρνερ και ο Ζίγεχ είναι αυτοί που προστίθενται στους Μάουντ και Πούλισιτς στην επίθεση των Λονδρέζων. Δύο… δυναμίτες μαζί με δύο ποδοσφαιριστές που ήταν από τις… αποκαλύψεις της προηγούμενης σεζόν. Μπορούν σαφώς να προσφέρουν περισσότερα από τον Ζιρού, τον Μοράτα, τον Ντιέγκο Κόστα, που πέρασαν τα τελευταία χρόνια από την επίθεση της Τσέλσι. Από την εποχή του Ντιντιέ Ντρογκπά έχουν οι «μπλε» να βρουν έναν επιθετικό που θα… σκοτώνει κάθε αντίπαλο.

Ο Τιάγκο Σίλβα και ο Τσίλγουελ είναι αυτοί που θα ενισχύσουν την άμυνα της Τσέλσι. Για τον πολύπειρο Βραζιλιάνο δεν δαπανήθηκαν χρήματα καθώς αποχώρησε από την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ για τον 23χρονο Άγγλο δόθηκαν 56 εκατομμύρια ευρώ στην Τσέλσι. ως ελεύθερος από τη Νις αποκτήθηκε και ο Μαλάνγκ Σαρ, αν και το πιο πιθανό είναι ο νεαρός Γάλλος να δοθεί δανεικός για να πάρει παιχνίδια.

Το… κερασάκι στην τούρτα θα είναι η απόκτηση του Χάβερτς. Aν και η μεταγραφή του από τη Λεβερκούζεν έχει γίνει λίγο… σίριαλ, με συνεχείς υπαναχωρήσεις και επιστροφές στις συζητήσεις, η Τσέλσι δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για να αποκτήσει τον 21χρονο Γερμανό, ο οποίος έκλεισε τη σεζόν με 18 γκολ και 9 ασίστ με τη φανέλα της Λεβερκούζεν.

Μόνο που οι Γερμανοί είναι… σκληρά καρύδια και δεν πρόκειται να τον αφήσουν να φύγει με λιγότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ. Η Τσέλσι έχει δώσει ήδη περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ για τις άλλες φετινές μεταγραφές τους: τα 56 του Τσίλγουελ, 60 για τον Βέρνερ και 40 για το Ζίγεχ.

«Παίζει», επίσης, και το όνομα του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα για την ενίσχυση της εστίας. Κι αυτός δεν θα φύγει τζάμπα από τη Μίλαν.

Στην πρώτη σεζόν του στον πάγκο των «μπλε», ο Λάμπαρντ κέρδισε το στοίχημα. Παρουσίασε μια νέα, φρέσκια ομάδα, αλλά θέλει να δείξει κάτι περισσότερο. Και φέτος έχει και τη βοήθεια των μεταγραφών για να παρουσιάσει μια νέα, βελτιωμένη έκδοση της δικής του Τσέλσι. Ο πήχης ανέβηκε και πρέπει να τον περάσει χωρίς να τον ρίξει!

sdna.gr

The post Tι ομαδάρα φτιάχνει η Τσέλσι! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

AstraZeneca: Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την απόσυρση του εμβολίου - Τι λένε οι ειδικοί

ΠτΔ για υπόθεση Θανάση: «Η εκτελεστική εξουσία θα εξετάσει γιατί από το 2005 δεν έγιναν όσα θα έπρεπε να γίνουν»

Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»: «Δεν θυμάμαι πως ήμουν πριν την κόρη μου, είναι σαν να μην υπήρχα»

Μαρίνα Σάττι: Πόσους followers πήρε μετά τις εμφανίσεις της στη φετινή Eurovision;

Εγινε και αυτό στην Eurovision: Kύπρος και Ελλάδα δεν αντάλλαξαν 12αρι - Ούτε καν 10αρι - Που έδωσαν βαθμούς

Συγκλονίζει ο Κλεόπας για τη γιορτή της μητέρας: «Με κοίταξες ένα δευτερόλεπτο πριν δεχτείς τη μοιραία σφαίρα »



ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

ΠτΔ: «Δεν διαπραγματευόμαστε λύση δύο κρατών και κυριαρχική ισότητα»

Λύση δύο κρατών, με την ασαφή ορολογία της κυριαρχικής ισότητας, ουδέποτε θα τύχει διαπραγμάτευσης από εμάς, τόνισε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας πως η ε/κ πλευρά δεν έχει «κανένα κρυφό σχέδιο Β’».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top