ΔΙΕΘΝΗ

Αυξάνονται τα στελέχη της γερμανικής Κυβέρνησης και πολιτικοί που ζητούν κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση Ναβάλνι

Αυξάνονται τα στελέχη της γερμανικής Κυβέρνησης και πολιτικοί που ζητούν κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση Ναβάλνι

Μιλώντας για την υπόθεση δηλητηρίασης του ηγέτη της αντιπολίτευσης στην Ρωσία Αλεξέι Ναβάλνι, η ομοσπονδιακή Υπουργός Άμυνας Άνεγκρετ Κράμπ-Κάρενμπάουερ επέκρινε σφοδρά το Κρεμλίνο και περιέγραψε το "σύστημα Πούτιν" ως "επιθετικό καθεστώς", τονίζοντας πως αναμένει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να λάβει μια σαφή κοινή στάση, ώστε η Μόσχα "να διερευνήσει πλήρως το έγκλημα και να λογοδοτήσουν οι δράστες", είπε η χριστιανοδημοκράτης (CDU) πολιτικός στην Rheinische Post.

 
Παράλληλα ο σοσιαλδημοκράτης (SPD) Αντικαγκελάριος Όλαφ Σολτς είπε στην Neue Osnabruecker Zeitung ότι "η Μόσχα πρέπει να διερευνήσει το έγκλημα πλήρως και με διαφάνεια".
 
Ο συμπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς και ο επικεφαλής του κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Αλεξάντερ Ντόμπριντ προέτρεψαν επίσης να υπάρξει "μια κοινή ευρωπαϊκή αντίδραση".
 
Αντιδράσεις προκάλεσε η άποψη του χριστιανοδημοκράτη (CDU) προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Νόρμπερτ Ρέτγκεν, να παγώσει ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2, την οποία εξέφρασε στο δημόσιο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk.
 
Ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου Κλάους Έρνστ, χαρακτήρισε την άποψη του Ρέτγκεν ως "απολύτως αντιπαραγωγική. Εάν σταματήσει το Nord Stream 2, τότε το λογαριασμό θα πληρώσει ο Γερμανός καταναλωτής", είπε στην εφημερίδα "Die Welt".
 
Ο αναπληρωτής αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Αλεξάντερ Γκραφ Λάμπσντορφ τάχθηκε, επίσης στην "Welt", υπέρ ενός μορατόριουμ για την κατασκευή του αγωγού, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση.
 
Και η αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρντ υποστήριξε την πρόταση αυτή ζήτησε δε μετά από την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός της στο Βερολίνο να απαγορευτούν οι αγοραπωλησίες ακινήτων στη Γερμανία από Ρώσους ολιγάρχες.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top