Λίβανος: «Πολύ μικρές» πιθανότητες να βρεθεί επιζών στα συντρίμμια ένα μήνα μετά

Λίβανος: «Πολύ μικρές» πιθανότητες να βρεθεί επιζών στα συντρίμμια ένα μήνα μετά

Οι διασώστες στον Λίβανο ξεκίνησαν και πάλι το Σάββατο 5/9 τις έρευνες στα ερείπια κτηρίου στη Βηρυτό το οποίο καταστράφηκε από την τεράστια έκρηξη που σημειώθηκε τον Αύγουστο, αν και οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες ένα μήνα μετά είναι πολύ μικρές, δήλωσαν αξιωματούχοι.

«Οι έρευνες συνεχίζονται από προχθές, όμως οι πιθανότητες» να βρεθούν θύματα είναι «πολύ μικρές», δήλωσε ο Ζορζ Αμπού Μούσα διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας του Λιβάνου. «Δεν έχουμε εντοπίσει τίποτα μέχρι στιγμής», πρόσθεσε.

Μια ομάδα Χιλιανών διασωστών εντόπισε την Πέμπτη στη Βηρυτό καρδιακό παλμό κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου, γεννώντας ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντα μετά την έκρηξη της 4ης Αυγούστου στο λιμάνι της λιβανέζικης πρωτεύουσας. Από την έκρηξη καταστράφηκαν ολόκληρες συνοικίες, ενώ 191 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 6.500 έχουν τραυματιστεί.

Σήμερα οι έρευνες επικεντρώνονται στο κλιμακοστάσιο του κτιρίου, διευκρίνισε ο Κάσεμ Χάτερ διασώστης της πολιτικής προστασίας. «Δεν θα φύγουμε από το σημείο αν δεν ολοκληρώσουμε τις έρευνες κάτω από τα ερείπια ακόμη κι αν το κτίριο κινδυνεύει να καταρρεύσει», διαβεβαίωσε.

Από την πλευρά του ο Χιλιανός συνάδελφός του Βάλτερ Μουνόζ εκτίμησε ότι οι πιθανότητες να βρεθεί επιζών είναι «2%».

Ο δήμαρχος της Βηρυτού Μαρουάν Αμπούντ είχε δηλώσει την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ότι αυτό που εντοπίστηκε ενδέχεται να είναι ένα ή δύο πτώματα ή ακόμη και ένας επιζών.

Η ανακοίνωση αυτή, ένα μήνα μετά το τραγικό συμβάν, αναπτέρωσε τις ελπίδες μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE