ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΥΠΡΟΣ: Αλλάζει και γίνεται αυστηρότερη η μεταναστευτική πολιτική - Επαναπατρίστηκαν 33 μετανάστες με σκάφος τύπου catamaran - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Αλλάζει και γίνεται αυστηρότερη η μεταναστευτική πολιτική - Επαναπατρίστηκαν 33 μετανάστες με σκάφος τύπου catamaran  - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Αλλάζει έμπρακτα και γίνεται αυστηρότερη η μεταναστευτική πολιτική της Κύπρου, σχετικά με τις ροές μεταναστών που φτάνουν στο νησί από διάφορες περιοχές.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι 33 μετανάστες που αφίχθηκαν από τον Λίβανο το απόγευμα του Σαββάτου (05/09), επαναπατρίστηκαν την Κυριακή (06/09) στην γειτονική χώρα με σκάφος τύπου catamaran.

Μάλιστα, στην επιχείρηση επαναπατρισμού των 33 μεταναστών, συμμετέχουν μέλη της Λιμενικής, της ΜΜΑΔ, ΕΑΟ, και της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

Στο μεταξύ, ανακοίνωση εξέδωσε ο κλάδος αστυνομικού σώματος της ΑΣΔΥΚ, (ΚΑΣ - ΑΣΔΥΚ), στην οποία αναφέρει ότι τα μέλη της αστυνομικής Δύναμης αναμένεται να επιστρέψουν στην Κύπρο στις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας (07/09).

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σημαντική αποστολή της Αστυνομίας Κύπρου είναι σε εξέλιξη από τις 02:30 τα ξημερώματα της Κυριακής (09/06).

Μεγάλος αριθμός συναδέλφων που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Αστυνομίας Κύπρου όπως η Μ.Μ.Α.Δ., η ΥΑΜ, ο Ε.Α.Ο. και η Λιμενική Υπηρεσία, συμμετέχουν σε επιχείρηση επαναπατρισμού 33 μεταναστών από τον Λίβανο.

Οι μετανάστες μεταφέρονται με σκάφος τύπου catamaran από την Κύπρο στη γειτονική χώρα, με τη συνοδεία των εν λόγω μελών της αστυνομικής δύναμης. Η άφιξή τους στη γειτονική χώρα, αναμένεται περί τις 19:30. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουν και πάλι για Κύπρο στις 02:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ως Κλάδος Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλλων (ΚΑΣ - ΑΣΔΥΚ), ξεκαθαρίζουμε ότι στηρίζουμε κάθε απόφαση της Πολιτείας και της ηγεσίας της Αστυνομίας Κύπρου.

Πέραν τούτου εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας προς τους συναδέλφους που για μια ακόμη φορά ανταποκρίνονται θετικά στο καθήκον τους και τιμούν το εθνόσημο που φέρουν στο στήθος με κάθε κόστος για αυτούς.

Ελπίζουμε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για προστασία των μελών μας, παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε πολυτέλεια χρόνου, καθώς έπρεπε να ανταποκριθούν άμεσα μόλις λήφθηκε η σχετική απόφαση για μεταφορά των 33 μεταναστών στον Λίβανο.

Ευελπιστούμε πως τυχών μελλοντικές πανομοιότυπες επιχειρήσεις, θα διεξάγονται με κύριο μέλημα την ασφάλεια των συναδέλφων μας, αλλά και οποιασδήποτε ανθρώπινης ζωής.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top