ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η τοποθέτηση ελεγχόμενης πύλης στην είσοδο του λιμανιού Κάτω Πάφου απασχόλησε σύσκεψη των επαγγελματιών ψαράδων

Η τοποθέτηση ελεγχόμενης πύλης στην είσοδο του λιμανιού Κάτω Πάφου απασχόλησε σύσκεψη των επαγγελματιών ψαράδων

Το θέμα της τοποθέτησης ελεγχόμενης πύλης στην είσοδο του Λιμανιού της Κάτω Πάφου απασχόλησε η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τρίτης 08/09, που πραγματοποίησαν οι επαγγελματίες ψαράδες στον Μούταλο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Λεωνίδας Λεωνίδου, πρόεδρος του Συνδέσμου Παράκτιας Αλιείας  Πάφου, ανέφερε πως η απόφαση αυτή της τοποθέτησης ελεγχόμενης πύλης στην είσοδο του Λιμανιού προκαλεί προβλήματα στους επαγγελματίες ψαράδες, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να διεκπεραιώνουν τις εργασίες τους ανάμεσα στις οποίες την στάθμευση των οχημάτων τους δίπλα από τις βάρκες, την μεταφορά καυσίμων αλλά και την μεταφορά των εργαλείων της δουλειάς τους. Η απόσταση συνέχισε, είναι πολύ μεγάλη και αποτελεί για τους επαγγελματίες ψαράδες τεράστια ταλαιπωρία. 

Δυστυχώς ως έχει η κατάσταση, συνέχισε, αυτό δυσχεραίνει το έργο των επαγγελματιών ψαράδων, οι οποίοι είναι συνεπείς και συμβάλλουν στην καθαριότητα, στην αποφυγή της ρύπανσης και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Όπως ανέφερε ο κ. Λεωνίδου, η Αρχή Λιμένων με την στήριξη και της τοπικής αρχής τοποθέτησαν ελεγχόμενη  πύλη εισόδου στο λιμανάκι, η οποία λειτουργεί ήδη τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που δημιουργείται κάποια βράδια στην πλατεία του Μεσαιωνικού κάστρου με την είσοδο οχημάτων. 

Όπως εξήγησε, νεαροί μετατρέπουν την πλατεία τα βράδια σε πίστα θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές ανυποψίαστων πολιτών. 

Στην συνάντηση στην οποία παρέστησαν και οι βουλευτές της επαρχίας Πάφου αποφασίσθηκε να ζητηθεί συνάντηση με την Αρχή Λιμένων και τον Δήμο Πάφου, από τους οποίους θα ζητήσουν διευκρινήσεις ενώ θα αποσταλούν και επιστολές στα αρμόδια Υπουργεία. 
 
Ωστόσο ανέφερε πως εάν δεν  δοθούν οι διευκολύνσεις που ζητούν οι επαγγελματίες, οι βουλευτές θα εγγράψουν το θέμα για συζήτηση στην Βουλή ενώ οι ίδιοι οι ψαράδες είναι αποφασισμένοι να λάβουν πολύ δυναμικά μέτρα.

Επίσης πρόσθεσε πως στην συνέλευση συζητήθηκαν και τα υπόλοιπα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, όπως οι αλλαγές στις εισφορές των επαγγελματιών στο ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, η μείωση των αποθεμάτων, αλλά και η παράνομη αλιεία. 

Στην γενική συνέλευση παρέστησαν ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Παράκτιας Αλιείας,  ο πρόεδρος των επαγγελματιών ψαράδων του Λατσιού, εκπρόσωπος του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΉ, εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων και άλλοι.  

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top