ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άστραψε και βρόντηξε ο Δρ. Βασιλείου για ΟΑΥ: '15 χρόνια γραφεία, παραγραφεία και διευθυντές με έξοδα του πολίτη'

Άστραψε και βρόντηξε ο Δρ. Βασιλείου για ΟΑΥ: '15 χρόνια γραφεία, παραγραφεία και διευθυντές με έξοδα του πολίτη'

Άστραψε και βρόντηξε εναντίον του ΟΑΥ, ο Πρώην Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Δρ. Αντώνης Βασιλείου.

Του Άντρου Ιωάννου

Ο κ. Βασιλείου, αποχώρησε από το ΓεΣΥ, στρέφοντας τα πυρά του προς τον ΟΑΥ και τις μεθόδους του όσον αφορά την διαχείρηση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο κ. Βασιλείου τόνισε ότι η φυγή του από το ΓεΣΥ έχει σαν στόχο να ταρακουνηθούν τα νερά για να διορθωθεί, σύμφωνα με τις προσδοκίες των ασθενών και την νομοθεσία που ψηφίστηκε το 2001.

Την ίδια στιγμή, ανέφερε ότι ‘ο ΟΑΥ έχει αναλωθεί προσπαθώντας να ελέγξει ένα σφαιρικό λογαριασμό με τρόπους απλοϊκούς, οριζόντιους και ερασιτεχνικούς’.

Πρόσθεσε δε, ότι ‘ούτε αυτό δεν το έχει καταφέρει με αποτέλεσμα κάποιοι να εκμεταλλεύονται το σύστημα και να θησαυρίζουν εις βάρος του συνολικού προϋπολογισμού, των συναδέλφων τους και των ασθενών’.

‘Δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου…’

‘Δεν έχουν δημιουργηθεί οι μηχανισμοί ελέγχου της ποιότητας των ιατρικών πράξεων’, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλείου. Όπως είπε, δεν έχει τιμωρηθεί κανένας που προβαίνει σε παρανομίες, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστές οι παραβάσεις από μια μικρή μερίδα γιατρών που εκμεταλλεύονται το σύστημα.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΙΣ, υποστήριξε ότι ο ΟΑΥ δεν επικοινωνεί με τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο και τις επαγγελματικές εταιρείες για να επιλυθούν τα προβλήματα. 'Αν λένε ότι το κάνουν, είναι ψέμα', πρόσθεσε.

'Παρεμβαίνουν στο ιατρικό έργο...'

Για παρέμβαση στο ιατρικό έργο εκ μέρους του ΟΑΥ έκανε λόγο ο κ. Βασιλείου. Όπως είπε, προσπαθούν να παρέμβουν και να καθορίσουν πως θα γίνεται η ιατρική δίνοντας μάλιστα για παράδειγμα, τον περιορισμό στις επισκέψεις στους γιατρούς.

‘Μια μερίδα ασχέτων θα ελέγχει την ιατρική;’, διερωτήθηκε ο κ. Βασιλείου.

’15 χρόνια με σκοπό να κάνει μια δουλειά και δεν τα καταφέρνει…’

Μιλώντας για τον ΟΑΥ, ο κ. Βασιλείου ανέφερε ότι 'το εκνευριστικό είναι ότι έχει δημιουργηθεί εδώ και 15 χρόνια με σκοπό να κάνει αυτή τη δουλειά και δεν τα καταφέρνει'.

'15 χρόνια με γραφεία, παραγραφεία, γραμματείς, διευθυντές, παραδιευθυντές και τεράστια έξοδα από τον φορολογούμενο πολίτη', πρόσθεσε.

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Διευθυντή του ΟΑΥ, Ανδρέα Παπακωνσταντίνου, έτσι ώστε να δώσει την θέση του οργανισμού σχετικά με όσα καταλογίζει ο κ. Βασιλείου.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο ΟΑΥ δεν παρεμβαίνει στην άσκηση της ιατρικής, αλλά τίθενται κάποιοι κανονισμοί και πρωτόκολλα, για το πώς θα παρέχονται οι υπηρεσίες στο ΓΕΣΥ. 'Βάλαμε κάποιους περιορισμούς αλλά είναι συνεχώς υπό εξέταση. Αν ο ιατρικός έχει καλύτερες εισηγήσεις, είμαστε έτοιμοι να τις εφαρμόσουμε’, σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι 'ένας γιατρός για να παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες δεν μπορεί να δέχεται 45 επισκέψεις την ημέρα. Αν ο αριθμός που θέσαμε σηκώνει συζήτηση και επανεξέταση, είμαστε ανοικτοί να το συζητήσουμε'.

Αναφερομένος σε δήλωση του κ. Βασιλείου, ότι ο ΠΙΣ ‘κοιμάται’, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι 'αν κοιμάται πως θα έχουμε ανταπόκριση; Περιμένουμε εισηγήσεις αλλά μέχρι να έρθουν, πρέπει να λάβουμε κάποια μέτρα. Μπορεί να μην είναι τα καλύτερα και να χρίζουν βελτίωσης, αλλά έπρεπε να τα λάβουμε’.

Σχετικά με τους μηχανισμούς ελέγχου, ο κ. Παπακωνσταντίνου, υποστήριξε ότι υπάρχουν, παρά τις όποιες αδυναμίες. 'Έίναι δύσκολο να ελέγξχεις ότι όλοι οι γιατροί συμπεριφέρονται σωστά και όπως προβλέπεται. Είμαστε ανοικτοί σε εισηγήσεις. Κάποιοι γιατροί είναι υπό διερεύνηση. Θα είναι ευχής έργο για εμάς να εντοπίσουμε αυτούς που παρανομούν’.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του κ. Βασιλείου, για τα χρόνια λειτουργίας του ΟΑΥ, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Οργανισμού ανέφερε ότι 'Αυτά τα επιχειρήματα ακούγονταν έντονα πριν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Είναι αυτός ο οργανισμός που σχεδίασε και εφάρμοσε το ΓΕΣΥ. Αν δεν υπήρχε, αυτό δεν θα ήτανε δυνατό'.

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι 'θα φιλτράρουμε κάποιες παρατηρήσεις του κ. Βασιλείου, αλλά οι ακρότητες και οι μεγαλοστομίες για να κερδηθούν οι εντυπώσεις, δεν βοηθούν σε τίποτα'.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top