ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αναβάθμισης της Λεωφόρου Κέννεντυ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της αναβάθμισης της Λεωφόρου Κέννεντυ

Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η Α’ Φάση της αναβάθμισης της Λεωφόρου Κέννεντυ στους Άγιους Ομολογητές, που αφορούσε το τμήμα μεταξύ της Λεωφόρου Νίκης και της οδού 25ης Μαρτίου, ενώ την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου άρχισε η Β΄ Φάση. 

Με την ολοκλήρωση της  Α’ Φάσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, έχει γίνει διαμόρφωση 43 θέσεων στάθμευσης, εκ των οποίων πέντε θα παραχωρηθούν σε ΑΜΕΑ και 2 σε οχήματα φορτοεκφόρτωσης και διαμόρφωση κόλπων στις συμβολές της Λεωφόρου Κέννεντυ με τις παρόδους για την κατάλληλη οριοθέτηση των θέσεων στάθμευσης στις παρόδους.
 
Επίσης, σύμφωνα με τον Δήμο Λευκωσίας, έχει γίνει ανακατασκευή περί των 2/3 της επιφάνειας των πεζοδρομίων (περίπου 700μ), με ανακατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ ώστε να συνάδουν με τις σύγχρονες απαιτήσεις των Κανονισμών, αναβάθμιση κάθετης σήμανσης – η οριζόντια σήμανση θα αναβαθμιστεί στο τέλος του Έργου για ολόκληρη τη Λεωφόρο και τοποθέτηση πασσάλων πεζοδρομίου με στόχο την αποφυγή της παράνομης στάθμευσης και εξασφάλιση απρόσκοπτης χρήσης των πεζοδρομίων από τους πεζούς.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι η Β’ Φάση της αναβάθμισης της Λεωφόρου Κέννεντυ άρχισε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020 και αφορά το τμήμα μεταξύ των οδών Εσπερίδων και Καρπενησίου, με τις εργασίες να ξεκινούν από το νότιο πεζοδρόμιο και προσθέτει ότι η συνολική χρονική διάρκεια της Β’ Φάσης αναμένεται να είναι 9 εβδομάδες.
 
Εργα στη Θεμιστοκλή Δέρβη

Εξάλλου, το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λευκωσίας του Τμήματος Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΄Εργων ανακοινώνει ότι, το Σάββατο 12/9/2020 μεταξύ των ωρών  06:00 -14:00, στην οδό Θεμιστοκλή Δέρβη στη Λευκωσία  θα εκτελούνται εργασίες  για ανέγερση πολυκατοικίας.

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας της οδού Θεμιστοκλή Δέρβη με κατεύθυνση από τα φώτα τροχαίας Γαβριηλίδη προς Λευκωσία μεταξύ των παρόδων Νικοκρέοντος και Τεύκρου θα είναι κλειστές και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη μία λωρίδα της αντίθετης κατεύθυνσης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top