ΚΥΠΡΟΣ

Στήριξη στις μικρές χώρες από τη FIBA…

Στήριξη στις μικρές χώρες από τη FIBA…

Στο Μόναχο βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος του Κεραυνού Πάρις Παπαέλληνας, παρευρισκόμενος στη συνεδρίαση των Μικρών Κρατών μελών της FIBA Europe.

Ο κ. Παπαέλληνας, εκπροσωπώντας την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, είναι μέλος της Επιτροπής των μικρών κρατών, η οποία συνεδρίασε έπειτα από αρκετό καιρό υπό την εποπτεία της FIBA Europe.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας (20/4/15) οι μικρές σε πληθυσμό χώρες της Ευρώπης είχαν την ευκαιρία να θέσουν επί τάπητος τα προβλήματα που τις απασχολούν, να συζητήσουν προσωπικά με τον πρόεδρο της FIBA Europe, Τουργκάι Ντεμιρέλ και τον γενικό γραμματέα Καμίλ Νόβακ και να πάρουν τις υποσχέσεις για παροχή κάθε δυνατής στήριξης, ούτως ώστε η καλαθόσφαιρα να ξαναγνωρίσει ανάπτυξη. 

«Ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να συζητήσουμε με τους ανθρώπους που μας συνδέει η αγάπη μας για την καλαθόσφαιρα, λύσεις για την πρόοδο του αθλήματός μας. Η συνεδρίαση αυτή έγινε μετά από αρκετό μεγάλο διάστημα και η δικιά μας επιτροπή εκπροσωπεί ουσιαστικά και τις 15 χώρες, που λογαριάζονται ως μικρές πληθυσμιακά. Ήταν πάρα πολύ σημαντικό το ότι είχαμε προσωπικές επαφές με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της FIBA Europe, οι οποίοι έδειξαν τεράστιο ενδιαφέρον για να στηρίξουν περαιτέρω την ανάπτυξη της καλαθόσφαιρας στις χώρες μας. Δόθηκε μάλιστα βεβαίωση για οικονομική και άλλη στήριξη στα αναπτυξιακά προγράμματα της Ομοσπονδίας και τη βελτίωση των υποδομών», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο Πάρις Παπαέλληνας και πρόσθεσε: 

«Μας έγινε ενημέρωση και για άλλα θέματα, όπως τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, το 3x3 κι άλλες διοργανώσεις, ενώ αυτά που συζητήσαμε σε βάθος και ανταλλάξαμε απόψεις, ήταν το ότι χάσαμε μία φουρνιά παικτών όλες οι μικρές χώρες, από το άνοιγμα των συνόρων και την ελεύθερη συμμετοχή Ευρωπαίων παικτών και άρα θα πρέπει να βρούμε λύσεις τώρα για την ανάπτυξη των δικών μας παικτών. Επίσης, μιλήσαμε για την ανάπτυξη και βελτίωση των προπονητών μας και των διαιτητών μας. Ήταν στα σίγουρα μία πολύ σημαντική συνάντηση, από τη στιγμή δε που είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με την ηγεσία της FIBA Europe, η οποία έδειξε ενδιαφέρον στήριξης των προσπαθειών μας». 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Τέσσερις συλλήψεις στη Λεμεσό: Toυς τσάκωσαν με την «πραμάτεια» τους - Ανάμεσα τους γυναίκα

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Ανάβουν φλας από σήμερα έξι νέες κάμερες τροχαίας στη Λευκωσία - Δείτε σε ποια σημεία

Από σήμερα Παρασκευή, 03 Μαΐου, το σύστημα φωτοεπισήμανσης επεκτείνεται περαιτέρω στην επαρχία Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top