ΚΥΠΡΟΣ

Από ένα γκολ και ένα βαθμό...

Από ένα γκολ και ένα βαθμό...

Ισόπαλο 1-1 το παιχνίδι στο ΓΣΠ μεταξύ της Ομόνοιας και της ΑΕΚ. Από ένα βαθμό οι δύο ομάδες που με βάση και τα «Χ» στα άλλα δύο παιχνίδια του πρώτου γκρουπ σαφέστατα καμία εξ των δύο δεν είναι ευχαριστημένες από αυτόν το βαθμό της ισοπαλίας που πήραν.

  
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε μέτρια επίπεδα.  Η ΑΕΚ ξεκίνησε κάπως καλύτερα το παιχνίδι δείχνοντας ότι σιγά – σιγά προσπαθούσε να βρει τον πραγματικό καλό της εαυτό μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα που είχε.

Η Ομόνοια όσο περνούσε ο αγώνας ανέβαινε κάπως χωρίς όμως να μπορεί να κάνει κάτι το καλό επιθετικά.

Τα λάθη των παικτών και των δύο ομάδων ήταν πάρα πολλά με μη ουσιαστικές ενέργειες κυρίως στο χώρο του κέντρου με την ανάπτυξη παιχνιδιού τριφυλλοφόρων αλλά και κιτρινοπρασίνων να «ασθενεί».

Η ΑΕΚ πιο θαρραλέα και με το Βάντερ σε καλή κατάσταση ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση του ημιχρόνου βρήκε ιδανικά τον Κάντε ο οποίος με πλασέ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο νεαρό πορτιέρο της Ομόνοιας, Παναγή, με τους κιτρινοπράσινους να καταφέρνουν να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το υπέρ τους 0-1.

Το γκολ της ΑΕΚ στα τελικά στάδια του πρώτου 45λεπτου βοήθησε στο να ανέβει ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο.  Η Ομόνοια προσπάθησε να ξαφνιάσει με την έναρξη του δευτέρου μέρους προσπαθώντας να φέρει το παιχνίδια στα ίσα αλλά η ΑΕΚ καλά κρατούσε το υπέρ της προβάδισμα.

Ο χρόνος περνούσε το γκολ της ισοφάρισης δεν ερχόταν για την Ομόνοια.  Οι αλλαγές έφεραν την Ομόνοια να ανεβαίνει όσο περνούσε το παιχνίδι και η απάντηση στο γκολ της ΑΕΚ ήρθε στα τελικά στάδια της αναμέτρησης από αμυντικό.

Ο Λιομπιανίτζε εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ του Ράμος στο 83ο λεπτό και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Τόνιο κάνοντας το 1-1.

Τα τελευταία λεπτά ήταν ιδιαίτερα «καυτά» με καμία, όμως, προσπάθεια από τις δύο ομάδες να μην καρποφορεί ουσιαστικά και το τελευταίο σφύριγμα του πολύ καλού σήμερα ρέφερι Λεόντιου Τράττου να δίνει από ένα βαθμό σε Ομόνοια και ΑΕΚ.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Σκόρερ: 83΄ Λιομπιανίτζε - 44΄ Κάντε

Ομόνοια: Παναγή, Δημητρίου, Λεάντρο, Ρούνιε, Λιομπιανίτζε, Οικονομίδης, Φυλακτού, Ασίς (59΄ Ράμος), Κιρμ (65΄ Φοφανά), Σκέμπρι (76΄ Ρουσιάς), Ποτέ.

ΑΕΚ: Τόνιο, Καταλά, Μουρίγιο, Ορτίθ (90+2΄ Κυπριανού), Χαραλάμπους, Σκοπελίτης, Μπόλιεβιτς, Μοντέιρο, Μιντίκκης, Βάντερ (60΄ Εγγλέζου), Κάντε (77΄ Κολαούτι)

Διαιτητής: Τράττος Λ.

Κίτρινες: 63΄ Ποτέ, 74΄ Ρούνιε - 45΄ Μπόλιεβιτς, 75΄ Καταλά 


Δείτε τη Live ενημέρωση από την ιστοσελίδα μας

16:20 Οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων μαζί με τους αναπληρωματικούς κήπερ και τους προπονητές τους είναι στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ και κάνουν την προθέρμανση τους.

Λίγος ο κόσμος μέχρι στιγμής.  Γύρω στους χίλιους θεατές 40 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα.  Σημειώνεται η αποχή των φίλων της ΑΕΚ μετά από απόφαση που πήραν και την ανακοίνωσαν χθες.

16:23 Στον αγωνιστικό χώρο του ΓΣΠ η ομάδα της Ομόνοιας για την προθέρμανση της.

16:29 Λεόντιος Τράττος και το «καρέ» των βοηθών του εισέρχονται στο ΓΣΠ για την προθέρμανση τους.

16:32 Η ομάδα της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο για τη δική της προθέρμανση.

16:45 Η διοίκηση της Ομόνοιας βράβευσε την πρωταθλήτρια ομάδα φούτσαλ U21 των τριφυλλοφόρων

17:01 Έναρξη αγώνα

17:15 Καλύτερο ξεκίνημα για την ΑΕΚ με το να έχει την μπάλα στην κατοχή της και να προσπαθεί από τα πλάγια αλλά και από στατικές φάσεις να γίνει επικίνδυνη.

17:15 Πλασέ Βάντερ η μπάλα άουτ.

17:16 Άστοχο σουτ Ποτέ.

17:17 Η Ομόνοια ζητάει πέναλτι σε πέσιμο του Ποτέ στην περιοχή της ΑΕΚ. Ο διαιτητής δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

17:23 Κεφαλιά Ποτέ αποκρούει ο Τόνιο

17:25 Η Ομόνοια ανεβαίνει.  Δείχνει να ελέγχει το παιχνίδι.  Το 0-0 παραμένει όμως στο ΓΣΠ. Το μοναδικό παιχνίδι σήμερα χωρίς γκολ μέχρι στιγμής.  Τα άλλα δύο παιχνίδια του πρώτου γκρουπ είναι στο 1-1, τόσο στο Αντώνης Παπαδόπουλος Ανόρθωση με ΑΠΟΕΛ, όσο και στο Τσίρειο Στάδιο ο Απόλλωνας με τον Ερμή Αραδίππου.

17:30 Ημίωρο στο ΓΣΠ.  Παιχνίδι με αρκετά λάθη από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων καθώς και με πολλά φάουλ,  Τίποτα το ιδιαίτερο μπροστά από τις δύο εστίες την ίδια ώρα που η Ανόρθωση παίρνει εκ νέου προβάδισμα στο «ΠΑΠ» με 2-1.

17:31 Ο Κιρμ σουτάρει η μπάλα άουτ.

17:45 Ο Κάντε ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα με πλασέ ανοίγει το σκορ.  Ο Βάντερ βρήκε ιδανικά τον Κάντε ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα των γηπεδούχων και η ΑΕΚ παίρνει προβάδισμα στο παιχνίδι.

17:46 Κίτρινη κάρτα στον Μπόγεβιτς.  Η πρώτη κίτρινη στο σημερινό παιχνίδι που δείχνει ο Λεόντιος Τράττος.

17:48 Ημίχρονο στο ΓΣΠ με την ΑΕΚ να έχει το προβάδισμα με 0-1 με το γκολ του Κάντε στο 44ο λεπτό.

17:49 Ημίχρονο και στα άλλα δύο παιχνίδια του πρώτου γκρουπ.  Η Ανόρθωση βρίσκεται μπροστά στο σκορ με 2-1 του πρωτοπόρου ΑΠΟΕΛ.  Ο Ερμής προηγείται με 1-2 στο Τσίρειο Στάδιο του Απόλλωνα.

18:04 Έναρξη δεύτερου ημιχρόνου χωρίς αλλαγές την ίδια ώρα που ο ΑΠΟΕΛ ισοφαρίζει σε 2-2 στο Αντώνης Παπαδόπουλος.

18:09 Μόνος ο Σκέμπρι δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα της ΑΕΚ μιας και το πλασέ του έφερε τον Ηλία Χαραλάμπους να διώχνει σε κόρνερ.  Την ίδια ώρα η Ανόρθωση παίρνει νέο προβάδισμα επί του ΑΠΟΕΛ με 3-2 ενώ ισοφαρίζει ο Απόλλωνας σε 2-2 τον Ερμή Αραδίππου.

18:16 Καλύτερος ο ρυθμός του αγώνα σε αυτό το δεύτερο ημίχρονο σε σχέση με το πρώτο μέρος.  Βοήθησε πολύ για να ανέβει ο ρυθμός του αγώνα το γκολ στο 44ο λεπτό.

18:17 Αλλαγή για την Ομόνοια με το Ράμος να παίρνει τη θέση του Ασίς.

18:18 Αλλαγή και για την ΑΕΚ με τον Εγγλέζου να αντικαθιστά το Βάντερ.

18:20 Ο Ποτέ στέλνει την μπάλα στα δίκτυα της ΑΕΚ με το χέρι, σωστά ακυρώνεται το γκολ και ο επιθετικός της Ομόνοιας βλέπει την κίτρινη κάρτα.

18:24 Δεύτερη αλλαγή για την Ομόνοια.  Μέσα ο Φοφανά έξω ο Κιρμ.

18:30 Τα λάθη συνεχίζονται από τους γηπεδούχους χωρίς να μπορούν να κάνουν κάτι το ουσιαστικό ακόμη επιθετικά δείχνοντας ανήμπορη να απειλήσει την εστία των φιλοξενουμένων.  Εξαιρετική μεσοαμυντική λειτουργία από τους κιτρινοπράσινους της Λάρνακας.

18:34 Κίτρινη κάρτα στο Ρούνιε.

18:35 Κίτρινη κάρτα σε Καταλά.

18:36 Μέσα ο Ρουσιάς έξω ο Σκέμπρι.

18:37 Αλλαγή και για την ΑΕΚ με τον Κολαούτι να αντικαθιστά το σκόρ του μοναδικού γκολ μέχρι στιγμής στο ΓΣΠ, τον Κάντε.

18:38 Η Ομόνοια έχει ολοκληρώσει τις αλλαγές της.  Η ΑΕΚ έχει ακόμη μία…

18:41  Ο Λιομπιανίτζε με κεφαλιά ισοφαρίζει σε 1-1.  Το πρώτο του γκολ με την πράσινη φανέλα.  Ο Γεωργιανός αμυντικός φέρνει το παιχνίδια στα ίσα στο 83ο λεπτό μετά από κόρνερ του Ράμος.

18:46 Φάση διαρκείας για την Ομόνοια.  Ο Καταλά σώζει στη γραμμή την προσπάθεια του Ρουσιά.

18:49 Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις του αγώνα.

18:49 Σουτ στην κίνηση από Χαραλάμπους μέσα από τη μεγάλη περιοχή της Ομόνοιας η μπάλα άουτ.

18:50 Τρίτη αλλαγή και για την ΑΕΚ.  Μέσα ο Κυπριανού έξω ο Ορτίθ.

18:53 Τέλος αγώνα στο ΓΣΠ.  Ομόνοια και ΑΕΚ εξήλθαν ισόπαλες 1-1

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ...

Η Ομόνοια είναι στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας 15 νίκες, 4 ισοπαλίες και 8 ήττες.  Συντελεστής τερμάτων για τους τριφυλλοφόρους 39 τέρματα υπέρ, 26 κατά.

Η ΑΕΚ είναι στην 4η θέση με το πέρας 27 αγώνων πρωταθλήματος.  Μετράει 14 νίκες, 6 ισοπαλίες και 7 ήττες.  Οι κιτρινοπράσινοι έχουν σημειώσει 48 τέρματα ενώ δέχθηκαν 28.

Στην κανονική φάση του πρωταθλήματος η ΑΕΚ κέρδισε στον πρώτο γύρο μες το ΓΣΠ με 0-1, ενώ στο δεύτερο γύρο η Ομόνοια επικράτησε με 1-3 μες το ΓΣΖ.

Στη δεύτερη φάση του πρωταθλήματος η στο γήπεδο της Λάρνακας η ΑΕΚ πήρε τη δεύτερη της φετινή νίκη απέναντι στην Ομόνοια με 2-1.

Η Ομόνοια ξεκινάει το σημερινό παιχνίδι με τους Παναγή, Δημητρίου, Λεάντρο, Ρούνιε, Λιουμπιανίτζε, Οικονομίδης, Φυλακτού, Ασίς, Κιρμ, Σκέμπρι, Ποτέ.

Η ΑΕΚ ξεκινάει τον αγώνα με τους Τόνιο, Καταλά, Μουρίγιο, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Σκοπελίτης, Μπόλιεβιτς, Μοντέιρο, Μιντίκκης, Βάντερ, Κάντε.

Διαιτητής της σημερινής αναμέτρησης ο Λεόντιος Τράττος.  Βοηθοί του οι Αριστείδης Χρίστου και Σωτήρης Βίκτωρος.  Τέταρτος διαιτητής ο Χριστάκης Σπανός.  Επιπρόσθετοι διαιτητές οι Θωμάς Μούσκος και Λοϊζος Παναγιώτου.  Παρατηρητής αγώνα ο Φρίξος Πέτρου.

Εκτός αποστολής για τους γηπεδούχους είναι οι Ρόντρι, Γκαρσία, Γκουλόν και Ρούμπιο.

Οι Λαρένα, Τομάς και Μασάνα είναι εκτός αποστολής για τους φιλοξενούμενους.

Με 4-2-3-1 αναμένεται να είναι η παράταξη του συστήματος που θα ακολουθήσουν οι δύο προπονητές, Καϊάφας από πλευράς Ομόνοιας και Κρίστιανσεν από πλευράς ΑΕΚ.

Μία τριάδα παικτών της Ομόνοιας που είναι στο αρχικό σχήμα στο σημερινό παιχνίδι είναι στο όριο των κίτρινων καρτών. Πρόκειται για τους Ασίς, Λιουμπιανίτζε και Σκέμπρι,

Κάντε και Σκοπελίτης από πλευράς ΑΕΚ οι παίκτες του βασικού σχήματος του σημερινού αγώνα που είναι στο όριο των κίτρινων καρτών συν τον Κολαούτι.

Στον πάγκο της Ομόνοιας είναι οι Γιωργαλλίδης, Μουλαζίμης, Κονομής, Κυριάκου, Παναγιώτου, Χαραλάμπους, Μαργκάσα, Σαμμούτης, Φοφανά, Ράμος, Ρουσιάς

Στον πάγκο της ΑΕΚ είναι οι Νέγκρι, Σίπο, Κολαούτι, Παύλου, Καστάνας, Φροξυλιάς, Μυτίδης, Εγγλέζου, Μυτίδης Ζαννέτος, Κυπριανού, Κούρτης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top