ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Το έξτρα πλεονέκτημα της Ανόρθωσης στο ντέρμπι που θέλει να εκμεταλλευτεί – Χωρίς ανάσα ο Απόλλωνας, θα παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα

Το έξτρα πλεονέκτημα της Ανόρθωσης στο ντέρμπι που θέλει να εκμεταλλευτεί – Χωρίς ανάσα ο Απόλλωνας, θα παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα

Με το μυαλό στο Γιουρόπα Λιγκ, Ανόρθωση και Απόλλωνας θα “διασταυρώσουν τα ξίφη” τους το βράδυ του Σαββάτου (19/09, 20:30) στο “Αντώνης Παπαδόπουλος”, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Πέρα από τη δύναμη της έδρας, η “Κυρία” έχει ένα ακόμα πλεονέκτημα σε σχέση με τη Λεμεσιανή ομάδα, αφού δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της και άρα είναι ξεκούραστη.

Γι΄ αυτό και ο Τιμούρ Κετσπάγια, παρά το γεγονός ότι την ερχόμενη Πέμπτη (24/09, 21:00) η ομάδα του θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ισχυρή Βσαιλεία για τον Γ΄ προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, δεν αναμένεται να κάνει ιδιαίτερες αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Ίσως προφυλάξει 2-3 βασικούς παίκτες, αλλά δύσκολα θα προβεί σε γερό “ανακάτεμα της τράπουλας”, παρά τη μεγάλη σημασία που έχει ο νοκ-άουτ αγώνας με τους Ελβετούς.

Θέση βασικού διεκδικούν ξανά οι Αρτυματάς και Βργκοτς, όπως και ο νεοφερμένος Ντορ Μίχα, ενώ αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής ο Κβιλιτάια, προκειμένου να ανεβάσει το βαθμό ετοιμότητας του για το ματς με τη Βσαιλεία, όπου δεν αποκλείεται να υπολογίζεται και για την αρχική ενδεκάδα, αφού ο Μιχαλής Μανιάς κουβαλά τιμωρία από το προ διετίας ματς του Αστέρα Τρίπολης με αντίπαλο τη Χιμπέρνιαν και θα είναι διαθέσιμος για τα πλέι-οφ, αν προκριθεί η Ανόρθωση.

Ο Γεωργιανός τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τον Απόλλωνα και τις δυνατότητες του, ξέρει επίσης και τη φιλοσοφία του Σωφρόνη Αυγουστή και προτού καταλήξει στο πλάνο του, έκανε πλήρης ανάλυση στους παίκτες του για το παιχνίδι του αντιπάλου, παρότι αναμένει έστω και μικρό ροτέισιον και ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα από αυτούς, ειδικά σε θέματα τακτικής και στρατηγικής.

Στο αντίπαλο “στρατόπεδο”, η νίκη-πρόκριση επί του ΟΦΗ προκάλεσε ευφορία, αλλά και… καταπόνηση σε κάποιους παίκτες, γι΄ αυτό και δεν αποκλείεται ορισμένοι βασικοί να πάρουν ανάσες ενόψει του νοκ-άουτ αγώνα της Τετάρτης (23/09, 19:00) με αντίπαλο τη Λεχ Πόζναν στο ΓΣΠ.

Βέβαια, ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν αρέσκεται στις πολλές αλλαγές και δη σε ντέρμπι, όμως επειδή στην Ευρώπη οι… “στραβοτιμονιές” κοστίζουν ακριβά αυτή την περίοδο σε αντίθεση με το πρωτάθλημα που έχει πάρα πολύ δρόμο για να διορθώσει τα όποια “λάθη”, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για τους έντεκα που θα παρατάξει στο ντέρμπι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κύπριος τεχνικός θέλει τη νίκη και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους ποδοσφαιριστές του, ειδικά σε αυτούς που θα πάρουν θέση βασικού, ότι το ματς με τους Πολωνούς θα αρχίσουν να το σκέφτονται από τη Δευτέρα.

Πέρα από τη (σύντομη) προετοιμασία που έγινε σε θέματα τακτικής και φυσικής κατάστασης μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, ο Αυγουστή προετοίμασε και πνευματικά τους παίκτες του, περιμένοντας από αυτούς να τον δικαιώσουν, εξασφαλίζοντας θετικό αποτέλεσμα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος και κάτω από… ειδικές σε αυτή την περίοδο συνθήκες.

The post Το έξτρα πλεονέκτημα της Ανόρθωσης στο ντέρμπι που θέλει να εκμεταλλευτεί – Χωρίς ανάσα ο Απόλλωνας, θα παλέψει για το θετικό αποτέλεσμα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στη Λεμεσό: Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις - Προσοχή στους οδηγούς συνιστούν οι Βρετανικές Βάσεις

Μονή Αββακούμ: Κατέθεσαν νέο υπόμνημα οι δικηγόροι - Θεωρούν «παντελώς άκυρες» την ανακριτική επιτροπή και διαδικασία

Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή του 43χρονου που «ξεψύχησε» στην άσφαλτο - Τι κατέδειξε

Στο νοσοκομείο οδηγός - Έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε στο κιγκλίδωμα

Χρήστος Μάστορας: Οι πρώτες φωτογραφίες στον ρόλο του Στέλιου Καζαντζίδη



Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Αίσιο τέλος: Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Κινδύνευσαν σπίτια, στρατόπεδο και μοναστήρι - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής (24/5) παρά την Κοινότητα Παραμάλι της Επαρχίας Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top