ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Ανοίγουν 92 θέσεις στην Αστυνομία – Ποιους αφορούν

ΚΥΠΡΟΣ: Ανοίγουν 92 θέσεις στην Αστυνομία – Ποιους αφορούν

Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο 92 θέσεις στην Αστυνομία και 23 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης σε συνεργασία με το Αρχηγείο Αστυνομίας να προωθούν την επανεκκίνηση της διαδικασίας των προαγωγών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και του δημοσιογράφου Μιχάλη Χατζηβασίλη, το άνοιγμα αφορά δυο θέσεις βοηθών αρχηγών, πέντε ανώτερων αστυνόμων, επτά Αστυνόμων Β’, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν ανώτερους υπαστυνόμους, υπαστυνόμους και λοχίες.

Την ίδια ώρα θα συζητηθεί στην βουλή το άνοιγμα άλλων 67 κενών θέσεων στην Αστυνομία, οι οποίες ήταν από πέρυσι στο περίμενε, αλλά και εννέα θέσεις στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ μετά την έγκριση της βουλής για τις θέσεις, θα συσταθεί επιτροπή αξιολόγησης για ενημέρωση του Αρχηγού της Αστυνομίας, σε ό,τι αφορά τις δυο θέσεις βοηθού αρχηγού. Η επιτροπή που θα αξιολογήσει τους υποψηφίους θα στελεχώνεται από τον  Υπαρχηγό, έναν από τους δύο Βοηθούς Αρχηγούς και ένα λειτουργό της Νομικής Υπηρεσίας, τον οποίο θα διορίσουν από κοινού η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Γενικός Εισαγγελέας.

Σκοπός της επιτροπής είναι να προβεί σε εισηγηθεί στον Αρχηγό της Αστυνομίας, ενώ στην συνέχεια ο ίδιος θα αποστείλει επιστολή προς την Υπουργό Δικαιοσύνης, όπου θα συμπεριλαμβάνονται οι υποψήφιοι για τον διορισμό.

Για την συγκεκριμένη θέση οι υποψήφιοι αποτελούνται από ανώτερους αστυνόμους εκτός από δυο που διορίστηκαν πρόσφατα. Μετά τον διορισμό, η επιτροπή θα κάνει τις απαραίτητες συστάσεις και την αξιολόγηση για την κάλυψη των θέσεων.

Παράλληλα το Σάββατο 26/09, θα διεξαχθούν οι εξετάσεις πρόσληψης 20 ειδικών αστυφυλάκων, ενώ από πέρυσι εκκρεμούν άλλες 80.

Την ίδια ώρα η Αστυνομία έχει προκηρύξει 250 κενές θέσεις αστυφυλάκων.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top