ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιχμές υπ. Παιδείας για υποκίνηση μαθητών από την αντιπολίτευση - Τα αιτήματα των μαθητών

Αιχμές υπ. Παιδείας για υποκίνηση μαθητών από την αντιπολίτευση - Τα αιτήματα των μαθητών

Ενώ η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών κατέρχεται σε δίωρη αποχή ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ο υπουργός Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου κατηγορεί την αντιπολίτευση για υποκίνηση των μαθητών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΣΕΜ, τα κύρια αιτήματα των μαθητών αφορούν τόσο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όσο και θέματα ύλης και εξετάσεων. Παράλληλα, κατηγορεί το Υπουργείο πως δεν απάντησε στις τελευταίες επιστολές που έστειλαν οι μαθητές.

Σε ένα πρώτο επίπεδο, οι μαθητές υποστηρίζουν πως δεν έχει καλυφθεί η ύλη από την περσινή χρονιά, ενώ ζητούν κατάργηση ή έστω αναβολή των τετράμηνων εξετάσεων. Επιπρόσθετα, γίνεται λόγος για «ασφυκτικές συνθήκες στα σχολεία με τη χρήση μάσκας σε συνδυασμό με τις ψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών και την έλλειψη κλιματισμού στις αίθουσες».

Τέλος, παράπονα υπάρχουν και για τις κτηριακές εγκαταστάσεις, την τεχνολογική αναβάθμιση των σχολείων και για καθυστέρηση στην προμήθεια κάποιων βιβλίων.

Με τη σειρά του ο υπ. Παιδείας, μιλώντας στο Κρατικό Ραδιόφωνο είπε ότι είναι «παντελώς ανεπίτρεπτο» το γεγονός ότι η ΠΣΕΜ κάλεσε τους μαθητές σε αποχή από τα μαθήματά τους, την ώρα που καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για φυσική παρουσία στα σχολεία.

Πρόσθεσε δε, ότι «κάποιοι υποκινούν τους μαθητές και έχουν αναγάγει τις εξετάσεις τετραμήνων, σε πολιτικό ζήτημα», επισημαίνοντας ότι οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά καθώς υπήρξαν αποφάσεις της Βουλής. Ο Πρόδρομος Προδρόμου, επίσης, κάλεσε τους μαθητές να μην απέχουν από τα μαθήματα τους, δηλώνοντας πως η αποχή θα συνοδευτεί από τις σχετικές απουσίες.

Στηλίτευσε μάλιστα το γεγονός ότι το θέμα με τη χρήση της μάσκας υπεκφεύγει, αφού είναι ζήτημα δημόσιας υγείας και αποτελεί το πρώτο μέτρο προστασίας από την πανδημία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top