ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για Κυπριακό ενημέρωσε ο ΔΗΣΥ τους Πρέσβεις της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής

Για Κυπριακό ενημέρωσε ο ΔΗΣΥ τους Πρέσβεις της Μέσης Ανατολής και Β. Αφρικής

Η Κύπρος κάνει το παν για να συνεχίσει να είναι ένα κράτος σταθερότητας και ασφάλειας σε μια κατά τα άλλα ασταθή περιοχή, ήταν το μήνυμα του ΔΗΣΥ προς τους Πρέσβεις των κρατών της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής στους οποίους ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, παρέθεσε το πρωί πρόγευμα εργασίας για ενημέρωση αναφορικά με το Κυπριακό και το θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου.

Σε δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Χάρης Γεωργιάδης είπε στους δημοσιογράφους ότι είχαν ένα πάρα πολύ χρήσιμο διάλογο ως ηγεσία του ΔΗΣΥ με τους Πρέσβεις των κρατών της Μέσης Ανατολής, κράτη, όπως είπε, "με τα οποία έχουμε στενή σχέση, κράτη με τα οποία επιθυμούμε να οικοδομήσουμε ένα πλέγμα συνεργασίας και συνεννόησης στην περιοχή μας".

"Η Κύπρος, όπως εξηγήσαμε, κάνει το παν να συνεχίσει να είναι ένα κράτος σταθερότητας και ασφάλειας σε μια κατά τα άλλα ασταθή περιοχή. Αυτό ήταν το μήνυμά μας και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε", είπε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει διχαστικό λόγο, είπε ο κ. Γεωργιάδης


Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο εσωτερικό μέτωπο λέγοντας ότι παραμονές της 60ής επετείου της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε μια περίοδο όπου η Τουρκία εντείνει τις πιέσεις και μια απαράδεκτη επιθετικότητα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού "επέλεξε να εκφράσει ένα πολιτικό λόγο που πραγματικά είναι διχαστικός, είναι άγονος, είναι το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος μας αυτή την περίοδο".

Προφανώς, συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ "εκτιμά ότι με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετηθεί εκλογικά το ΑΚΕΛ, αυτή είναι η έγνοια του".

"Ούτε αυτό όμως θα συμβεί. Οι συμπολίτες μας χρειάζονται σταθερότητα, πολιτικές αξιοπιστίας, πολιτικές συνέπειας και σοβαρότητας και πολύ φοβούμαι δεν είναι αυτή η πολιτική που εκφράζει η ηγεσία του ΑΚΕΛ", είπε. 

Καταλήγοντας, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ο "δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον δρόμο, θα συνεχίσουμε να είμαστε προσηλωμένοι στις πολιτικές εκείνες που εξυπηρετούν το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου μας χωρίς την άγονη αντιπαράθεση και τις αχρείαστες εντάσει. 

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top