Όλο το προγραμμα της παρέλασης - Ετοιμάζονται τα στρατιωτικά οχήματα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Όλο το προγραμμα της παρέλασης - Ετοιμάζονται τα στρατιωτικά οχήματα - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 60η επέτειο από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που προβλέπονται από τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα, η φετινή στρατιωτική παρέλαση, μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία μόνο των επίσημων προσκεκλημένων και θα υπάρχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη.

Το χαιρετισμό της παρέλασης, που αρχίζει στις 11.00, στη λεωφόρο Ιωσήφ Χατζηιωσήφ, στο Στρόβολο, θα δεχθεί ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης, καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να παραστεί στην έκτακτη Σύνοδο των αρχηγών κρατών μελών της ΕΕ.



Η ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Εκ μέρους της Ιταλίας θα παρευρεθεί ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Στρατηγός Enzo Vecciarelli και εκ μέρους της Γαλλικής Δημοκρατίας ο Διοικητής των Γαλλικών Δυνάμεων στη Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα Αντιναύαρχος Laurent Isnard.

Τη στρατιωτική παρέλαση θα παρακολουθήσουν επίσης Πρέσβεις και Ακόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών.

Με την ευκαιρία της επετείου κόμματα και οργανώσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις διατρανώνοντας την δέσμευσή τους να αγωνιστούν για επανένωση της Κύπρου και επίτευξη λειτουργικής λύσης.

Από ΚΥΠΕ / Φωτογραφίες: ToThemaOnline

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE