ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η εικόνα διεθνώς σε σχέση με την πανδημία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η εικόνα διεθνώς σε σχέση με την πανδημία

Πάνω από 34,77 εκ. κρούσματα κορωνοϊού έχουν αναφερθεί σε όλο τον κόσμο και 1.029.669 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της Covid-19, με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό έχουν αναφερθεί σε πάνω από 210 χώρες και περιοχές αφότου εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους και κρούσματα στον κόσμο, καθώς μετρούν 208.788 νεκρούς και 7.359.089 περιστατικά, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 599 νέοι θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 26.310 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων έχει πλέον φθάσει στους 145.987 νεκρούς επί συνόλου 4.906.833 επιβεβαιωμένων μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό παγκοσμίως, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Ο αριθμός των κρουσμάτων της COVID-19 στην Ινδία ξεπέρασε σήμερα το όριο των 6,5 εκ., φθάνοντας τα 6.549.373, σύμφωνα με νεότερα στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας. Το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν 75.829 νέα περιστατικά κορωνοϊού. Ο αριθμός των νεκρών από την πανδημία έφθασε τους 101.782, καθώς 940 θάνατοι καταγράφηκαν από χθες το πρωί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου.

Ο απολογισμός των κρουσμάτων COVID-19 στην Ινδονησία, τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου αυξήθηκε σε 299.506. Ο αριθμός των νεκρών λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, που έχει φθάσει τους 11.055, είναι μεταξύ των υψηλότερων στην Ασία. Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στην πανδημία από τον Μάρτιο προκαλούν επικρίσεις από ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας, που κρίνουν ότι θέτουν την οικονομία πάνω από τις ανησυχίες για τη δημόσια υγεία.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊό στο Μεξικό αυξήθηκε χθες Σάββατο στους 78.880 νεκρούς, ενώ το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί έφθασε τους 757.953, σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας. Οι μεξικανικές αρχές κατέγραψαν άλλους 388 θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και εντόπισαν 4.863 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, όμως οι αριθμοί πιστεύεται πως στην πραγματικότητα είναι ακόμα πιο υψηλοί, με δεδομένο ότι γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων.

Το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε το Σάββατο 16.972 νέα κρούσματα της Covid-19, νέο ημερήσιο ρεκόρ, επί συνόλου 606.625, και 49 νέους θανάτους, επί συνόλου 32.198, κατά το τελευταίο 24ωρο.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο (Σάββατο) καταγράφηκαν στην Ιταλία 2.844 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό περιστατικών από τις 24 του περασμένου Απριλίου. Χθες, είχαν διαγνωσθεί 2.499 θετικοί στον ιό, με 23 θανάτους.

Οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσαν το Σάββατο εκτόξευση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορωνοϊού, με 12.872 νέα κρούσματα της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, έναντι 6.968 νέων κρουσμάτων την Παρασκευή. Η κυβέρνηση αποδίδει τον σχεδόν διπλασιασμό του καθημερινού απολογισμού σε καθυστέρηση αναφοράς κρουσμάτων και διευκρινίζει ότι οι ημερήσιοι απολογισμοί των επόμενων ημερών θα περιλαμβάνουν επιπρόσθετα περιστατικά

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2.279 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 299.237 συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 2 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει τους 9.529 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, σύμφωνα με το ινστιτούτο.

Το υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 182 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός μειωμένος κατά πενήντα σε σχέση με την προηγουμένη, με τον συνολικό αριθμό των περιπτώσεων να ανέρχεται σε 21.518. Το ίδιο διάστημα άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού να φθάνει τους 841 νεκρούς. Στα βουλγαρικά νοσοκομεία εξακολουθούν να νοσηλεύονται 912 ασθενείς, οι 54 σε μονάδες εντατικής θεραπείας

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 5.523 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων οι οποίοι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό να ανέρχεται πλέον σε 264.443. Το ίδιο διάστημα, άλλοι 49 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας στη χώρα να αυξάνεται στους 1.682 νεκρούς ως αυτό το στάδιο. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε από 839 σε 840, επί συνόλου 1.568 ασθενών που βρίσκονται σε δομές υγείας, ενώ ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων μειώθηκε στα 71.509. Ακόμη 6.129 ασθενείς διαγνώστηκε ότι αποθεραπεύτηκαν. Συνολικά έχουν αναρρώσει 191.251 άνθρωποι μέχρι σήμερα, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του ισραηλινού υπουργείου Υγείας.

Το υπουργείο Υγείας της της Τυνησίας ανακοίνωσε νωρίτερα χθες ότι κατέγραψε 1.223 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 20.944. Εξ αυτών, 276 ασθενείς έχουν υποκύψει στην COVID-19 ως αυτό το στάδιο. Την 27η Ιουνίου, προτού ανοίξουν ξανά τα τυνησιακά σύνορα, οι μολύνσεις ήταν γύρω στις χίλιες

Διψήφιος ήταν και πάλι σήμερα ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων COVID-19 στην πολιτεία της Βικτόριας της Αυστραλίας καθώς καταγραφήκαν 12 ακόμα περιστατικά κορωνοϊού αλλά οι αρχές είπαν ότι η πολιτεία αναμένεται να είναι σε θέση να χαλαρώσει τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης τις επόμενες εβδομάδες. Χθες ανακοινώθηκαν 8 νέα κρούσματα ενώ τις περισσότερες ημέρες της περασμένης εβδομάδας ο αριθμός των νέων περιστατικών ήταν μονοψήφιος. Η Μελβούρνη, η πρωτεύουσα της Βικτόριας, βρίσκεται υπό αυστηρό lockdown εδώ και περίπου τρεις μήνες.

Η ηπειρωτική Κίνα κατέγραψε 16 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο, από 10 την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας, διευκρινίζοντας ότι όλα ήταν "εισαγόμενα", όρος που σημαίνει ότι εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών από το εξωτερικό μετά την είσοδό τους στην κινεζική επικράτεια. Δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19. Δέκα ασθενείς, ισάριθμοι με την προηγουμένη, κρίθηκε πως ανέρρωσαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που θεωρείται πως αποθεραπεύτηκαν να φθάνει τους 80.621. Συνεχίζουν ακόμη να νοσηλεύονται σε δομές υγείας 195 ασθενείς. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 85.450 μολύνσεων.

Τα  Νησιά του Σολομώντα παραδέχθηκαν χθες Σάββατο την ήττα τους στη μάχη με στόχο να μείνουν εκτός εμβέλειας της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς δεν απομένουν πλέον παρά μόνο εννέα μικρές απομονωμένες χώρες και περιοχές χωρίς κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μόλυνσης στην υφήλιο. Ο πρωθυπουργός Μανάσε Σογκαβάρε ενημέρωσε το έθνος, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος, πως ένας φοιτητής, αφού έφθασε προ ημερών στη χώρα από τις Φιλιππίνες, με ειδική πτήση επαναπατρισμού που μετέφερε 96 επιβάτες, διαγνώστηκε πως έχει μολυνθεί από τον SARS-CoV-2.

Στο μεταξύ ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, 55 ετών, που διαγνώστηκε αυτή την εβδομάδα ότι μολύνθηκε από τον SARS-CoV-2, εισήχθη σε νοσοκομείο με διπλή πνευμονία, ενημέρωσε χθες Σάββατο η σύζυγός του. Ο Ποροσένκο "νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Κιέβου", ανέφερε η Μαρίνα Ποροσένκο σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ευρωεκλογές: Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Ευρωεκλογές ενόψει των διπλών εκλογών της 9ης Ιουνίου. Η υποβολή πραγματοποιήθηκε σήμερα (24/04) το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία. Σημειώνεται ότι αύριο, Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, δημάρχων, αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων και μελών των Σχολικών Εφορειών και την Δευτέρα 29 Απριλίου, η υποβολή για την ανάδειξη κοινοταρχών και μελών Κοινοτικών Συμβουλίων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top