ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Την έστησαν σε καταζητούμενο στο οδόφραγμα Περγάμους

ΚΥΠΡΟΣ: Την έστησαν σε καταζητούμενο στο οδόφραγμα Περγάμους

Xειροπέδες σε Ελληνοκύπριο καταζητούμενο πέρασε η Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων στο οδόφραγμα Περγάμου την Κυριακή 04/10. 

Η Αστυνομία των Β.Β επιβεβαίωσε ότι ένας άντρας ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας για πολλές κατηγορίες, συνελήφθη την Κυριακή (4 Οκτωβρίου) καθώς προσπάθησε να επιστρέψει στα κατεχόμενα μέσω του οδοφράγματος στο Πέργαμο.

Ο Ελληνοκύπριος, καταζητείτο από την Αστυνομία της Κυπριακής Δημοκρατίας από πέρσι τον Απρίλιο, για κατηγορίες συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, παράνομη εισαγωγή, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κατηγορίας Α και ξέπλυμα χρήματος.

Οι αστυνομικοί των Β.Β, οι οποίοι συνεργάστηκαν με το τμήμα καταπολέμησης ναρκωτικών της Αστυνομίας της Κ.Δ και το τμήμα Τελωνείων των Βάσεων, είχαν εξασφαλίσει πληροφορίες ότι ο άντρας κρυβόταν στα κατεχόμενα και θα επέστρεφε στην Κ.Δ μόνο για ν’ ανανεώσει τη βίζα του όταν έληξε.

Ο Βοηθός Διευθυντής της Αστυνομίας της Δεκέλειας, Ανδρέας Πιτσιλλίδης, ο οποίος ηγήθηκε της επιχείρησης, μας περιέγραψε πως έγινε η σύλληψη.

Είπε: ‘’Είχαμε συγκεντρώσει πληροφορίες μαζί με τους συναδέλφους μας από την Αστυνομία της Κ.Δ ότι ο άντρας επρόκειτο να περάσει πίσω στην Κ.Δ καθώς η βίζα του θα έληγε. Ως αποτέλεσμα, τοποθετήσαμε αστυνομικούς στο οδόφραγμα Περγάμου για λίγες μέρες μέχρι να εμφανιστεί.’’

Αποκάλυψε επίσης ότι είχαν πολύ μικρή προθεσμία, οπότε τόσο το Τελωνείο όσο και η Αστυνομία των Β.Β έπρεπε να δράσουν γρήγορα.

Συνέχισε: ‘’Ο άντρας κυριολεκτικά θα περνούσε, θ’ ανανέωνε τη βίζα του και στη συνέχεια θα επέστρεφε στα κατεχόμενα, οπότε χρειαζόμασταν να προχωρήσουμε γρήγορα στη σύλληψη και ευτυχώς όλα πήγαν σύμφωνα με το σχέδιο.’’

Ο άντρας μεταφέρθηκε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα των Β.Β στη Δεκέλεια και το επόμενο πρωί, παρουσιάστηκε στο δικαστήριο των Β.Β όπου παραδόθηκε επίσημα στην Αστυνομία της Κ.Δ για να συνεχίσει τη δίωξη.

"Αυτό ήταν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για την επιτυχής συνεργασία μεταξύ των αρχών των Βάσεων και της Αστυνομίας της Κ.Δ και χάρη στη τεράστια επικοινωνιακή και εργασιακή σχέση, μπορέσαμε να βοηθήσουμε στη διασφάλιση της σύλληψης αυτού του καταζητούμενου άντρα", δήλωσε ο Βοηθός Διευθυντής της Αστυνομίας Πιτσιλλίδης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top