Ο Πούτιν προσκάλεσε τους ΥΠΕΞ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να πάνε στη Μόσχα

Ο Πούτιν προσκάλεσε τους ΥΠΕΞ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν να πάνε  στη Μόσχα

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν προσκάλεσε για διαπραγματεύσεις την Παρασκευή 9/10 στη Μόσχα τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, δυνάμεις των οποίων εμπλέκονται σε αιματηρές μάχες στον θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο το βράδυ της Πέμπτης 8/10.

 
"Οι Υπουργοί Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας προσκλήθηκαν στη Μόσχα την 9η Οκτωβρίου για συνομιλίες για τα ζητήματα αυτά, με τη μεσολάβηση του ρώσου Υπουργού Εξωτερικών" Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ρωσικής προεδρίας, στο οποίο διευκρινίζεται ότι η πρόσκληση έγινε κατόπιν των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Πούτιν με τους ηγέτες των δύο κρατών, τον Αζέρο Πρόεδρο Ιλάμ Αλίεφ και τον Αρμένιο Πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν.
 
Σκοπός των συνομιλιών είναι "να σταματήσουν οι μάχες" και να υπάρξει ανταλλαγή αιχμαλώτων και των πτωμάτων των στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί , προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.


ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε διορισμό νέου απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό

ΠτΔ: Προανήγγειλε διορισμό νέου απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό

Ανακοινώσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τον διορισμό νέου απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό προανήγγειλε την Πέμπτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE