ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Yπουργός Οικονομικών: Η Κύπρος κερδίζει εκ νέου την εμπιστοσύνη των αγορών

Yπουργός Οικονομικών: Η Κύπρος κερδίζει εκ νέου την εμπιστοσύνη των αγορών

Ένα ακόμα σταθερό και μελετημένο βήμα για διόρθωση της οικονομίας, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών τη χθεσινή- δεύτερη- έξοδο της Κύπρου στις διεθνείς αγορές με την άντληση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, μέσω της αγοράς ομολόγων επταετούς διάρκειας.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Χάρης Γεωργιάδης, είπε ότι πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη η οποία σχετίζεται με την επόμενη ημέρα.  Εκεί, είπε, που υπήρχε άρνηση χρηματοδότησης και αποστροφή,  ξανακερδίζουμε την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, δύο χρόνια μετά την κορύφωση της κρίσης. 

Αφού επισήμανε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα, ο Υπουργός Οικονομικών,  τόνισε ότι είναι με τέτοιες μελετημένες κινήσεις που θα οδηγηθεί η χώρα μπροστά. 

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο δημιουργίας "κακής τράπεζας" για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, επισήμανε πως θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί με ιδιωτικά κεφάλαια και όχι να επωμιστούν το βάρος οι φορολογούμενοι πολίτες.  Είναι, κατέληξε, μια προοπτική που πρέπει να εξεταστεί και ίσως να αρχίσουν να διαμορφώνονται προοπτικές εξεύρεσης ιδιωτικών κεφαλαίων για να συμμετάσχουν σε ένα τέτοιο σχήμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top