ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΙΑΔΟΧΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ: Το όνομα που κυκλοφορεί έντονα στα «πηγαδάκια» του κοινοβουλίου

ΔΙΑΔΟΧΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΒΟΥΛΗΣ: Το όνομα που κυκλοφορεί έντονα στα «πηγαδάκια» του κοινοβουλίου

Αποχώρησε από το Συνεδριακό Κέντρο ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, Αδάμος Αδάμου, ο οποίος ειδοποιήθηκε για την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, ενώ προέδρευε της συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ πρόθεση του Αδάμου Αδάμου είναι το συντομότερο δυνατόν να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας, ώστε να καλυφθούν οι δύο κενωθείσες θέσεις των βουλευτών, καθώς επίσης να δώσει το πράσινο φως για την εκλογή νέου Προέδρου του Σώματος, για το υπόλοιπο διάστημα που απομένει της εν ενεργεία κοινοβουλευτικής περιόδου.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε σε αυτή τη μεταβατική περίοδο για τη Βουλή των αντιπροσώπων, κυκλοφορεί έντονα στα «πηγαδάκια» της Βουλής, όπως το σώμα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον Βουλευτή του ΑΚΕΛ Αδάμο Αδάμου, ο οποίος μάλιστα το Μάιο του 2021, μετά από τρεις θητείες αποχωρεί από το σώμα.

Ο ίδιος δεν παρουσιάζεται αρνητικός σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ως εκ τούτο στην Ολομέλεια της Βουλής που πιθανότατα θα συγκληθεί την Παρασκευή 16/10 θα ορκιστούν οι δύο νέοι Βουλευτές (Ρούλα Γεωργιάδου μετά την παραίτηση Συλλούρη, Τσιελεπής ή Γαβριήλ από πλευράς ΑΚΕΛ μετά την παραίτηση Τζιοβάνη).

Το πιο πάνω σενάριο (για προεδρία της Βουλής στον Αδάμο Αδάμου) επιβεβαιώσε και ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημερί» σημειώνοντας πως τον προσέγγισαν πολιτικοί αρχηγοί και έριξαν στο τραπέζι το όνομα του Λεμεσιανου Βουλευτή.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top