ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΓΓ ΑΚΕΛ: 'Να προβληματιστεί η Κυβέρνηση για τα παραδείγματα διαφθοράς που δίνει στο λαό'

ΓΓ ΑΚΕΛ: 'Να προβληματιστεί η Κυβέρνηση για τα παραδείγματα διαφθοράς που δίνει στο λαό'

Η Κυβέρνηση πρέπει να προβληματιστεί για τα παραδείγματα που δίνει στην κοινωνία στο θέμα της διαφθοράς και της διαπλοκής, δηλώνει ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, επικρίνοντας παράλληλα την Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι τα τελευταία χρόνια κατάφερε να ανακηρυχθεί η Κύπρος από την ΕΕ πρωταθλήτρια στη διαφθορά.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνάντησης που είχε με το μέλος του Γερμανικού Κοινοβουλίου Sevim Dagdelem, και ερωτηθείς κατά πόσον τον ενοχλεί η απαξίωση του λαού λόγω των τελευταίων γεγονότων, ο κ. Κυπριανού απάντησε θετικά, λέγοντας ωστόσο πως αυτή η απαξίωση δεν είναι σημερινό φαινόμενο, καθώς από τη δεκαετία του 90 είχε ξεκινήσει μια διαδικασία αποπολιτικοποίησης της κοινωνίας και απαξίωσης των πολιτικών και της πολιτικής.

 
«Σε κάποιο βαθμό, με δική μας ευθύνη, των πολιτικών προσώπων. Την ίδια στιγμή όμως», σημείωσε, καταβάλλεται συνειδητή προσπάθεια από κάποιους κύκλους να περάσουν την αποπολιτικοποίηση γιατί αυτό τους βολεύει». Πρόσθεσε πως τα τελευταία 8 χρόνια έχει αναπτυχθεί μια αντίληψη στην κοινωνία ότι ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, να αναπτύσσει τη νοοτροπία του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού μέσα από αθέμιτες και παράνομες διαδικασίες, πολλές φορές, και να μην τιμωρείται.
 
Αυτό, όπως επεσήμανε, θα πρέπει να προβληματίσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την Κυβέρνηση. «Είναι η πρώτη φορά που ο κυπριακός λέει κατά 95%, ότι υπάρχει διαφθορά και διαπλοκή στην Κύπρο. Η ΕΕ μας έχει ανακηρύξει πρωταθλητές τα χρόνια 2014-18 στην αύξηση της διαφθοράς», είπε και κατέληξε τονίζοντας πως πρέπει να προβληματίσει την Κυβέρνηση για τα παραδείγματα που δίνει στην κοινωνία.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Υπόθεση Θανάση Νικολάου: Ιδού ολόκληρο το πόρισμα της θανατικής ανακρίτριας

Ο Εθνοφρουρός Θανάσης Νικολάου απεβίωσε από στραγγαλισμο, ανακοίνωσε η θανατική ανακρίτρια, δικαστής, Ντόρια Βαρωσιώτου, η οποία εξέθεσε τα αίτια θανάτου κατά τη διάρκεια τρίωρης διαδικασίας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top