ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παίρνει σάρκα και οστά το νέο Λιμάνι και η Μαρίνα Λάρνακας - Πέραν του 1 δις το συνολικό κόστος εργασιών

Παίρνει σάρκα και οστά το νέο Λιμάνι και η Μαρίνα Λάρνακας - Πέραν του 1 δις το συνολικό κόστος εργασιών

Μετατίθεται για τις αρχές Νοεμβρίου -όπως όλα δείχνουν- η τελετή υπογραφής της επίσημης συμφωνίας παραχώρησης για ανάπτυξη του Λιμανιού και της Μαρίνας Λάρνακος από την κοινοπραξία Eldeman Holding B.V. και Alexandrou Corporate Services.

Ο κυριότερος λόγος της μικρής καθυστέρησης αφορά στο γεγονός ότι το Υπουργικό Συμβούλιο δεν συνήλθε -όπως ήταν προγραμματισμένο- με την αμέσως επόμενη συνεδρία του να τοποθετείται στις 22 Οκτωβρίου. Σύμφωνα και με δηλώσεις του Δημάρχου Λάρνακας, κυρίου Βύρα εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά η τελική έγκριση θα δοθεί στις αρχές του Νοέμβρη ενώ εν αναμονή της επικύρωσης η ομάδα επενδυτών έχει ήδη αρχίσει τις προεργασίες.
 
Ο κυριότερος λόγος των προκαταρκτικών κινήσεων και τον κατασκευαστικών σχεδίων έχει να κάνει με το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί αφού στόχος και σκοπός είναι σε ένα χρόνο από τις υπογραφές να εκκινήσουν κανονικά τα κατασκευαστικά έργα.
 
Προχωρώντας μάλιστα σε μία σπουδαία κίνηση η κοινοπραξία Eldeman Holding B.V. – Alexandrou Corporate Services συνεχίζει τις επαφές με εμπορευόμενους και υφιστάμενους χρήστες του Λιμανιού διαμηνύοντας τους ότι επιθυμεί την παραμονή τους εκεί ενώ όπως είναι ήδη γνωστό, στα σχέδια των επενδυτών περιλαμβάνεται η διπλή χρήση του λιμανιού Λάρνακας, δηλαδή επιβατική κι εμπορική ταυτόχρονα, με ήπιες εργασίες που θα αγγίζουν και τον τομέα των υδρογονανθράκων.
 
Το κόστος επενδύσεων του τεράστιου αυτού πρότζεκτ αναμένεται να ξεπεράσει το 1 δις ευρώ ενώ στα πλάνα βρίσκεται σαφώς και η επέκταση της υφιστάμενης χωρητικότητας της Μαρίνας για να καταστεί ευκολότερη η κάθοδος θαλαμηγών και μεγάλων σκαφών αναψυχής καθώς επίσης τουριστικές κι εμπορικές αναπτύξεις στους χερσαίους χώρους, όπως η ανέγερση ξενοδοχείου, καταστημάτων, γραφείων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης (24/4) στην επαρχία Πάφου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top