ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, οι προκλήσεις της Τουρκίας και οι αποκαλύψεις Al Jazeera στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού, οι προκλήσεις της Τουρκίας και οι αποκαλύψεις Al Jazeera στο επίκεντρο

Η αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού και τα μέτρα που ενδεχομένως να ανακοινωθούν σήμερα, ύστερα από τη σύσκεψη με την επιδημιολογική ομάδα στο Προεδρικό Μέγαρο, είναι το βασικό θέμα στα πρωτοσέλιδα του Τύπου, σήμερα (17/10), σε συνδυασμό με τις αδυναμίες στην ιχνηλάτηση.

Επίσης γίνεται αναφορά στις νέες navtex της Τουρκίας και στις αντιδράσεις της μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, οι συνεχιζόμενες αντεγκλήσεις μετά τις αποκαλύψεις του Al Jazeera.
 
Η «Αλήθεια» με τίτλο «Χάσαμε τον πόλεμο;» γράφει πως χθες τα κρούσματα κορωνοϊού ήταν 94, σήμερα αναμένονται νέα μέτρα και ότι η Λεμεσός φαίνεται να αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αλλού αναφέρει ότι προμηνύεται θύελλα μετά τις αποκαλύψεις για τις πολιτογραφήσεις και ότι το ΔΗΚΟ έριξε στο τραπέζι το θέμα του προϋπολογισμού. Σε άλλο θέμα η «Α» αναφέρεται σε αυστηρό μήνυμα της ΕΕ που ζητά αναστροφή των τουρκικών προκλήσεων στο Βαρώσι.
 
«Φλερτάρει με lockdown η Λεμεσός» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει πως αν δεν αποδώσουν τα νέα, αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, επιστρέφουμε στον Μάρτιο. Αλλού αναφέρει ότι ο Αδάμος Αδάμου, που εκλέγεται νέος πρόεδρος της Βουλής, κάνει αρχή με νομοσχέδιο διαφθοράς. Ο «Π» γράφει αλλού ότι σε  κυνήγι μαγισσών είχε επιδοθεί ο Δημήτρης Συλλούρης για να καλυφθεί σε σχέση με τις πολιτογραφήσεις, γνωρίζοντας πως τον είχε καταγράψει το Al Jazeera.
 
Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Σενάρια για περιορισμούς ξανά» γράφει στο κύριό του θέμα ότι όλα είναι ανοικτά για νέα μέτρα, αφού χάνεται ο έλεγχος υπό το φως και της σύσκεψης σήμερα στο Προεδρικό. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής ΕΕ και ότι η Σύνοδος επέλεξε την οδό των ήπιων τόνων σε ό,τι αφορά την Τουρκία. Αλλού αναφέρει ότι γύρω στα 10 εκ θα κοστίσει το έργο των εκσκαφών για εντοπισμό περίπου 70 αγνοουμένων της Ασσιας που φαίνεται να τάφηκαν σε σκυβαλότοπο στο Δίκωμο.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Τραβά το σχοινί η Άγκυρα με τρεις νέες NAVTEX» γράφει στο κύριό της θέμα πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποδοκιμάζει τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας σε Βαρώσι και ανατολική Μεσόγειο και την ίδια ώρα η Τουρκία εκδίδει 3 νέες NAVTEX. Σε άλλο θέμα αναφέρεται την ημερίδα για την Αμμόχωστο που διοργάνωσε το ΑΚΕΛ για την Αμμόχωστο. Αλλού αναφέρεται σε καμπανάκι κινδύνου από την εξάπλωση του κορωνοϊού και γράφει για τη σύσκεψη σήμερα στο Προεδρικό.
 
«Πνίγεται η μονάδα ιχνηλάτησης» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” που αναφέρεται στις δηλώσεις του επικεφαλής της μονάδας ότι χάθηκε το πλεονέκτημα της ιχνηλάτησης λόγω των πολλών επαφών και στις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ότι είμαστε σε οριακό σημείο. Αλλού γράφει για το περιστατικό με το μαχαίρωμα καθηγητή στη Γαλλία γιατί έδειχνε σκίτσα του Μωάμεθ στους μαθητές του. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι την Παρασκευή δόθηκε η εκκίνηση του Cyprus Rally.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top