ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έκκληση και προειδοποίηση ΠτΔ για την διαμαρτυρία στο οδόφραγμα Δερύνειας - 'Εγκάθετοι της Άγκυρας επιδιώκουν την πρόκληση επεισοδίων...'

Έκκληση και προειδοποίηση ΠτΔ για την διαμαρτυρία στο οδόφραγμα Δερύνειας - 'Εγκάθετοι της Άγκυρας επιδιώκουν την πρόκληση επεισοδίων...'

Γραπτή δήλωση εξέδωσε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου (17/10), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, σχετικά με την προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα Δερύνειας.

Αναλυτικά:

Ενόψει της προγραμματισμένης αποψινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας ως αποτέλεσμα των εκνόμων ενεργειών της Τουρκίας που αφορούν την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

1.     Κατανοώ και συμμερίζομαι απόλυτα τα συναισθήματα πικρίας και αγανάκτησης από τις συμπεριφορές της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, και προς τούτο έγιναν και οι σχετικές ενέργειες μας τόσο προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ όσο και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

2.     Σύμφωνα με πληροφορίες του κράτους, οι εγκάθετοι της Άγκυρας επιδιώκουν την πρόκληση επεισοδίων και θα χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσχημα από οποιαδήποτε τάχα εκτροπή των όσων δικαίως θα συγκεντρωθούν για να προασπίσουν τις δίκαιες αξιώσεις για το Βαρώσι και για τις άλλες κατεχόμενες περιοχές μας.

Για τούτο και απευθύνω θερμή έκκληση προς όλους όσοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, όπως συμπεριφερθούν υπεύθυνα και εκδηλώσουν τα συναισθήματα αγανάκτησης τους με τρόπο που να μην επιτρέψουν στους εγκάθετους της Τουρκίας και τους γκρίζους λύκους, που θα συγκεντρωθούν στον χώρο, να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε ενέργεια για να επιτύχουν αυτά που η Άγκυρα επιδιώκει.

3.     Ταυτόχρονα, καλώ όσους όσοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση να τηρήσουν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Για την εκδήλωση διαμαρτυρίας εξέδωσε ανακοίνωση και το Υπουργείο Υγείας.

Αναλυτικά:

Το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση για τήρηση των μέτρων προφύλαξης κατά του κορωνοϊού κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας που είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα στην Δερύνεια από την «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού».

Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει ότι τα μέτρα που είναι σε ισχύ και πρέπει να τηρούνται από τους διοργανωτές και τους παρευρισκόμενους είναι τα ακόλουθα:

  • Χρήση μάσκας από όλα τα άτομα που λαμβάνουν μέρος στη διαδήλωση.
  • Τήρηση μέτρων φυσικής αποστασιοποίησης μεταξύ των διαδηλωτών στο 1,5 μ.
  • Απαγορεύεται ο διαμοιρασμός φυλλαδίων/οποιωνδήποτε εγγράφων.
  • Απαγορεύεται η παρουσία πλανοδιοπωλών/περιπτέρων.
  • Καλείται ο διοργανωτής της διαδήλωσης να παραμείνει σε συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή τήρηση των μέτρων στη διαδήλωση.

Το Υπουργείο Υγείας καλεί όσα άτομα θα παραστούν στη σημερινή εκδήλωση, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και να τηρήσουν πιστά τα μέτρα, για την προστασία πρωτίστως της υγείας τους αλλά και για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, κατά την οποία παρατηρείται επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας που καταγράφεται στην Κύπρο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top