ΚΟΣΜΟΣ

Επιχειρήσεις εναντίον «δεκάδων» ατόμων μετά τον αποκεφαλισμό καθηγητή στη Γαλλία

Επιχειρήσεις εναντίον «δεκάδων» ατόμων μετά τον αποκεφαλισμό καθηγητή στη Γαλλία

Επιχειρήσεις της αστυνομίας βρίσκονται σήμερα το πρωί σε εξέλιξη στη Γαλλία εναντίον «δεκάδων ατόμων» που ανήκουν στον ισλαμιστικό χώρο, ανακοίνωσε ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμαμέν, ο οποίος δήλωσε ότι ο καθηγητής Ιστορίας που αποκεφαλίστηκε την Παρασκευή ήταν θύμα μιας «φάτουα».

Ο καθηγητής Σαμιέλ Πατί αποκεφαλίστηκε την Παρασκευή έξω από το σχολείο στο οποίο εργαζόταν σε νότιο προάστιο του Παρισίου από έναν 18χρονο τσετσενικής καταγωγής, ο οποίος είχε γεννηθεί στη Ρωσία και ζούσε στο Εβρέ, βορειοδυτικά της γαλλικής πρωτεύουσας. Η αστυνομία σκότωσε τον δράστη.

«Προφανώς εξέδωσαν φάτουα εναντίον του καθηγητή», σχολίασε ο Νταρμαμέν σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1, αναφερόμενος σε πρόσωπα που έχουν ήδη συλληφθεί στο πλαίσιο των ερευνών για τη δολοφονία. Πρόκειται για τον πατέρα μιας μαθήτριας του γυμνασίου όπου εργαζόταν ο Πατί και για τον ακραίο ισλαμιστή Αμπντελχακίμ Σεφριουί. Και οι δύο άνδρες έχουν τεθεί υπό προσωρινή κράτηση.

«Αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και θα πραγματοποιηθούν και άλλες εναντίον δεκάδων ατόμων», υπογράμμισε ο ίδιος. Οι έρευνες δεν έχουν στόχο άτομα «που συνδέονται απαραιτήτως» με τη δολοφονία του καθηγητή, όμως έχουν σκοπό «να περάσουν το μήνυμα: (...) δεν θα υπάρξει λεπτό ανάπαυλας για τους εχθρούς της Δημοκρατίας», τόνισε ο Νταρμαμέν, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Μετά τη δολοφονία του καθηγητή την Παρασκευή, περισσότερες από 80 έρευνες έχουν ξεκινήσει για διάδοση μίσους μέσω του διαδικτύου στη Γαλλία, ενώ ο Γάλλος Υπουργός επεσήμανε ότι εξετάζεται αν θα πρέπει να διαλυθούν κάποιες οργανώσεις της γαλλικής μουσουλμανικής κοινότητας επειδή προάγουν τη βία και το μίσος.

«Όλη την εβδομάδα κρατικές υπηρεσίες θα επισκεφθούν 51 οργανώσεις και, έπειτα από δική μου πρόταση, πολλές από αυτές θα διαλυθούν», υπογράμμισε ο Νταρμαμέν. Η κυβέρνηση του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν πιέζεται από τα συντηρητικά και ακροδεξιά κόμματα να υιοθετήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στους αλλοδαπούς που θεωρούνται απειλή για την ασφάλεια της χώρας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top