Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποίηση Καδή από τη διαπραγματευτική θέση του Συμβουλίου για τη νέα ΚΑΠ

Ικανοποίηση Καδή από τη διαπραγματευτική θέση του Συμβουλίου για τη νέα ΚΑΠ

Ικανοποίησή εξέφρασε  ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, για την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο διαπραγματευτικής θέσης συμβουλίου για το μέλλον της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) μετά το 2020.  Η Συμφωνία ανακοινώθηκε από τη γερμανική προεδρία το πρωί της Τετάρτης μετά από δύο μέρες συζητήσεων στο Συμβούλιο των Υπ.Γεωργίας, ανοίγοντας το δρόμο για διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όταν και αυτό καθορίσει τη δική του θέση. 

Σύμφωνα με τον κ. Καδή «σημαντικό στοιχείο για την Κύπρο αποτελεί η απλοποίηση των ελέγχων και η συνεπακόλουθη μείωση της γραφειοκρατίας για τους μικρούς καλλιεργητές, στους οποίους εντάσσεται η συντριπτική πλειονότητα των Κυπρίων αγροτών».

Επιπλέον ο Κώστας Καδής εξηγεί ότι «εξίσου σημαντική είναι και η ευελιξία που παρέχεται στα κράτη μέλη να σχεδιάσουν τις δικές τους δράσεις ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε κράτους».

Διευκρινίζει δε ότι «για την κάλυψη των αυξημένων υποχρεώσεων της Κύπρου ως προς τα ποσά που θα δαπανήσει σε δράσεις για το περιβάλλον και το κλίμα, συμπεριλήφθηκαν στους κανονισμούς πρόνοιες που θα διευκολύνουν τους Κύπριους γεωργούς να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να πετύχουν τους στόχους τους».

Συγκεκριμένα, σε γραπτή δήλωση την οποία εξέδωσε σήμερα, ο Υπουργός Γεωργίας αναφέρει ότι «η συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες αποτελεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία δυόμισι χρόνια, υπό πέντε διαδοχικές Προεδρίες».

Ο κ. Καδής προσθέτει ότι «η Κύπρος συμμετείχε ενεργά σε όλες αυτές τις συζητήσεις, με γνώμονα την επίτευξη μιας νέας ΚΑΠ που θα αντιμετωπίζει με δίκαιο τρόπο και θα στηρίζει τους Κύπριους αγρότες αλλά και την ευρωπαϊκή γεωργία γενικότερα, ώστε να καταστεί βιώσιμη και ανταγωνιστική» και «παράλληλα, θα θέτει πιο φιλόδοξους στόχους για το περιβάλλον και το κλίμα, στο πλαίσιο εφαρμογής της ευρύτερης πολιτικής της ΕΕ, όπως εκφράζεται από την Πράσινη Συμφωνία».

Όπως σημειώνει, «κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ως Κύπρος είχαμε ουσιαστικό ρόλο, υποβάλλοντας εποικοδομητικές και συμβιβαστικές προτάσεις για γεφύρωση διαφορών που υπήρχαν ανάμεσα σε χώρες με διαφορετικά χαρακτηριστικά ως προς τον αγροτικό τους τομέα». «Ορισμένες από τις εισηγήσεις αυτές αποτυπώθηκαν στο κείμενο των κανονισμών», αναφέρει ο Υπουργός Γεωργίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πυρκαγιά στη Λεμεσό - Σε εφαρμογή το «Ίκαρος ΙΙ» - Δείτε βίντεο

Καταγγελίες μετά τον θάνατο του Πέτρου – «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο διαχείρισης επειγόντων περιστατικών στον αυτοκινητόδρομο»

Β. Παπαδόπουλος για υπερωρίες: «Ήταν ένα λάθος και αναγνωρίστηκε – Δεν ήταν πολιτική απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας»

Νέες αυξήσεις στα καύσιμα πριν μπει ο Οκτώβρης – Ανεβαίνουν τα ποσοστά μετά την «επιστροφή» του φόρου κατανάλωσης – Πίνακας

«Επώδυνη διαδικασία το άνοιγμα του λογαριασμού του ρεύματος» – «Φωνάζει» για αισχροκέρδεια στις τιμές ο Λεβέντης

Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Πάφο - Σε κρίσιμη κατάσταση 57χρονος - Υπέστη εγκεφαλική αιμορραγίαΕκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Λεμεσό - Βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Σε κλήση για πυρκαγιά (15:28) ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και δέντρα σε περιοχή παρά τη Κοινότητα Άλασσας Επαρχίας Λεμεσού και κατευθύνεται Βορειοανατολικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top