ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: 670 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 5 ημέρες - Ο φόβος για νοσηλείες, ΜΕΘ και θανάτους

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: 670 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε 5 ημέρες - Ο φόβος για νοσηλείες, ΜΕΘ και θανάτους

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και δυστυχώς λόγω συνθηκών και μεταδοτικότητας μοιάζει ακόμη πιο επικίνδυνο από το πρώτο.

Από τη Δευτέρα (19/10) μέχρι χθες Παρασκευή (23/10) έχουν καταγραφεί 670 επιβεβαιωμένα περιστατικά με το επίκεντρο να βρίσκεται σε Λεμεσό και Πάφο.
 
Το ανησυχητικότερο -πέραν της διασποράς και των υπέρογκων για μας αριθμών που εντοπίζονται- αφορά πλέον και τους χώρους -κάτι στο οποίο αναφέρθηκε και ο Δρ Πέτρος Καραγιάννης- με τον ιό να βρίσκεται παντού.
 
Αρκεί μόνο μια ματιά στη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στην οποία απαριθμούνται και αναφέρονται οι επιχειρήσεις στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα. 23 διαφορετικές επιχειρήσεις, όλων των ειδών από τράπεζες και νηπιαγωγεία μέχρι πολυκλινικές και καφετέριες.
Σαν να μη φτάνει όμως αυτό ο μεγαλύτερος μες αντίπαλος στη μάχη με τη πανδημία είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Η απειθαρχία και η άρνηση γίνεται 2η φύση και μάλιστα δυστυχώς σε μεγάλη μερίδα των συμπατριωτών μας γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη μάχη που ως κυριότερο όπλο επιτάσσει την ατομική συναίσθηση και ευθύνη.
 
Δυστυχώς τα αποτελέσματα θα διαφανούν στις επόμενες εβδομάδες και μακάρι επιδημιολόγοι και στατιστικές να διαψευστούν αλλά προβλέπεται ραγδαία αύξηση στις εισαγωγές, στον αριθμό νοσηλευόμενων καθώς και όσων νοσήσουν βαριά και κατ’επέκταση θανάτων.
 
Δε χωράει μαγκιές η πανδημία. Είναι πρωτόγνωρο, μας έχει κουράσει. Όμως τα καταφέραμε τόσο καλά μέχρι στιγμής για να τα παρατήσουμε τώρα. Λίγη ακόμα υπομονή...

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top