ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακυρώνονται ο ένας μετά τον άλλο οι γάμοι, κραυγή απόγνωσης από διοργανωτές - 'Θα βλέπουμε εξοργισμένους άνεργους στους δρόμους να αναζητούν ένα πιάτο φαί για τα παιδιά τους'

Ακυρώνονται ο ένας μετά τον άλλο οι γάμοι, κραυγή απόγνωσης από διοργανωτές - 'Θα βλέπουμε εξοργισμένους άνεργους στους δρόμους να αναζητούν ένα πιάτο φαί για τα παιδιά τους'

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κλάδοι που σχετίζονται με γάμους και δεξιώσεις με τη νέα τάξη πραγμάτων να μοιάζει εξοντωτική οδηγώντας τις επιχειρήσεις τους με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο - Γάμοι από... Μάιο 2021, ακυρώσεις, απόγνωση και 'εκπαίδευση' - Να μάθουμε να διασκεδάζουμε διαφορετικά

Του Ανδρέα Κόκκινου

Μετά από επικοινωνία μας με γνωστή διοργανώτρια γάμων γίναμε μάρτυρες της πάρα πολύ δύσκολης κατάστασης που βιώνει η βιομηχανία και το ντόμινο εξελίξεων που αυτό φέρνει στην ευρύτερη κοινωνία και οικονομία αφού συσχετίζει άμεσα με διάφορους κλάδους.

Συγκεκριμένα το νέο διάταγμα του Υπουργείου Υγείας έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στα γαμήλια πάρτυ και δεξιώσεις για μία σειρά από λόγους οι οποίοι μας αναλύθηκαν. Συγκεκριμένα η αύξηση της απόστασης που οφείλεται να τηρείται σε εσωτερικούς χώρους από 2τ.μ σε 3τ.μ αποτελεί 'πονοκέφαλο' και σε συνάρτηση με τα 6 άτομα -μάξιμουμ- που δικαιούνται να καθίσουν μαζί σε ένα τραπέζι δημιουργεί μια σπαζοκεφαλιά για... δυνατούς λύτες.

Αφενός υπάρχουν χώροι που δεν έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν την αύξηση των τραπεζιών (πχ από 30 σε 50 όπως μας αναφέρθηκε) και αφετέρου στους χώρους που αυτό είναι εφικτό το ζευγάρι αρνείται να επωμιστεί συνήθως το κόστος του έξτρα εξοπλισμού που θα χρειαστεί κάτι που 'ζημιώνει' τους διοργανωτές. 

Ο φόβος που δημιουργείται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και οι πολλαπλές και συχνές ακυρώσεις αναλόγως των μέτρων και των μεταπτώσεων στην επιδημιολογική εικόνα, κάνει τους υποψήφιους μελλόνυμφους να φοβούνται να δώσουν ακόμη και προκαταβολή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη ρευστότητας από τις εταιρείες αφού η 'μπροστάντζα' θεωρείται σημαντικό κομμάτι των οικονομικών δραστηριοτήτων.

Το οικονομικό κομμάτι δυστυχώς έχει ΄παρενέργειες' και σε άλλους τομείς αφού από την τεράστιο βιομηχανία του γάμου επηρεάζονται ανθοπωλεία, διακοσμητές, διοργανωτές, κομμωτήρια, αισθητικοί, μέικ-απ άρτιστς, νυφικά, κουστούμια, βιολάρηδες και δε συμμαζεύεται. Παρά το γεγονός ότι αρκετοί γάμοι που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στις επόμενες βδομάδες θα γίνουν κανονικά, η νέα πραγματικότητα θα κάνει τα ζευγάρια που θα παρευρεθούν σε αυτούς τους γάμους να το ξανασκεφτούν και στη συνέχεια θα έχουμε σωρεία ακυρώσεων όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

'Χάσαμε τα χριστουγεννιάτικα πάρτυ, τα εταιρικά ακόμη και τους γάμους Ιανουαρίου' πρόσθεσε ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία σε κάτι που θεωρούμε εξόχως σημαντικό. 'Να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο, μπορούμε να διασκεδάσουμε και διαφορετικά' μας είπε, 'αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων όσο ο ιός είναι αναμεσά μας'. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στη στήριξη της Κυβέρνησης λέγοντας 'Δεν είναι βοήθεια οι 3.000 ευρώ από τα σχέδια στήριξης, βοήθεια θα ήταν η εξασφάλιση επαγγελματικού δανείου, η παράταση υποβολής δόσεων, η επιχορήγηση ενοικίων, η μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος'. Γάμοι όπως τους ξέραμε... από Μάιο του 2021 και βλέπουμε πρόσθεσε.

Τέλος απήυθηνε έκκληση λέγοντας 'Αν δεν βρούμε τρόπους αντιμέτωπισης και ανάσες επιβίωσης -τις οποίες δε θα επιστρέφουμε με διπλάσιες φορολογίες- πολύ φοβάμαι ότι ούτε γάμοι θα γίνουν ούτε επιχειρήσεις θα επιβιώσουν. Θα βλέπουμε μόνο εξοργισμένους άνεργους στους δρόμους να αναζητούν ένα πιάτο φαί για τα παιδιά τους, αυτό θα βλέπουμε'.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top