ΚΥΠΡΟΣ: Συγκεντρώνονται μουσουλμάνοι για διαμαρτυρία στη Γαλλική Πρεσβεία

ΚΥΠΡΟΣ: Συγκεντρώνονται μουσουλμάνοι για διαμαρτυρία στη Γαλλική Πρεσβεία

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα μουσουλμάνων θα κατέλθει το απόγευμα στις 17:00 έξω από το κτήριο της γαλλικής πρεσβείας στη Λευκωσία, με αφορμή την όξυνση της κρίσης μεταξύ Τουρκίας και Γαλλίας. Μάλιστα, κλήθηκαν σε υπερωριακά καθήκοντα αστυνομικοί, προς αποφυγή τυχόν επεισοδίων.

Μετά τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ Μακρόν – Ερντογάν, το μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων σε μουσουλμανικές χώρες και την απόφαση του Μακρόν να ανακαλέσει τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Άγκυρα, η κρίση μεταξύ των δύο χωρών κλιμακώνεται ακόμη περισσότερο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά τον αποκεφαλισμό του δασκάλου Σαμιουέλ Πατί, σε προάστιο του Παρισιού, επειδή είχε δείξει σκίτσα του Μωάμεθ σε ένα μάθημα για την ελευθερία της έκφρασης.

Ο Πρόεδρος της Γαλλίας είχε δηλώσει για το τραγικό συμβάν: «Θα συνεχίσουμε αυτή τη μάχη για την ελευθερία, της οποίας εκπρόσωπος έγινε ο Σαμιουέλ Πατί. Δεν θα εγκαταλείψουμε τα σκίτσα μας, τα κινούμενα σχέδιά μας, ακόμη κι αν άλλοι οπισθοδρομούν. Ο Πατί δολοφονήθηκε διότι οι ισλαμιστές θέλουν να μας κλέψουν το μέλλον μας και γνωρίζουν ότι με τους ήσυχους ήρωες όπως αυτόν, δεν θα το πάρουν ποτέ».

Από την άλλη ο Ερντογάν κατηγορεί τον Μακρόν για αντι-ισλαμική ρητορική και ζήτησε την αρωγή των Ευρωπαίων ηγετών ώστε «να μπει τέλος στην ατζέντα του».

Διαδηλώσεις κατά του Προέδρου της Γαλλίας έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής σε Ισραήλ και Γάζα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

LIVE: Νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους προς το Ισραήλ - Προηγήθηκε αεροπορική επιδρομή στο Ιράν - Σχόλια από Ρωσία και Κίνα

Εκρήξεις σημειώνονται στην Τεχεράνη τις πρωινές ώρες της Τρίτης μετά από εκατέρωθεν πλήγματα με το Ισραήλ το βράδυ της Δευτέρας. Σε κοινή δήλωση των G7 αναφέρεται ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικό όπλο και γίνεται λόγος για «ανάγκη αποκλιμάκωσης». Την ίδια στιγμή όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ΗΠΑ καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ αναχώρησε εσπευσμένα από τον Καναδά που γινόταν η Σύνοδος των G7 για να επιστρέψει στην Ουάσιγκτον εξαιτίας των «εξελίξεων στη Μέση Ανατολή», ενώ αυξάνονται οι φόβοι από τις δηλώσεις του για εκκένωση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει ζωντανά όλες τις εξελίξεις.  

BEST OF TOTHEMAONLINE