ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

'Μπήκαμε σε υποστατικό με αρνητές του ιού και της μάσκας' - Τα συχνότερα πρόστιμα, τα μεγαλύτερα εξώδικα και τα 'κουφά' που συναντούν

'Μπήκαμε σε υποστατικό με αρνητές του ιού και της μάσκας' - Τα συχνότερα πρόστιμα, τα μεγαλύτερα εξώδικα και τα 'κουφά' που συναντούν

Τα όσα έχουν συναντήσει οι Υγειονομικές Υπηρεσίες -ιδιαίτερα τους τελευταίους 8 μήνες- συζητήσαμε με τον κύριο Ηρόδοτο Ηροδότου και μπορούμε να ομολογήσουμε ότι μας φάνηκαν αρκούντως ενδιαφέροντα.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Να αναφέρουμε αρχικά πως η Υγειονομική Υπηρεσία είναι εξουσιοδοτημένη από το Υπουργείο Υγείας για την τήρηση και την εφαρμογή των διαταγμάτων ενώ έχει και τη δικαιοδόσια να εκδίδει εξώδικα. Ιδιαίτερα το τελευταίο 8μηνο γίνεται ενδελεχής έλεγχος σε διάφορα υποστατικά όπως θέατρα, υπεραγορές, αρτοποιεία και φρουταρίες ενώ παράλληλα διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην ιχνηλάτηση αφού έχει καθήκον να επικοινωνεί άμεσα με διευθυντές επιχειρήσεων στις οποίες έχει βρεθεί επιβεβαιωμένο περιστατικό, να ελέγχει τις λίστες επαφών -για να δει εάν όντως συνάδουν με τη λίστα που δόθηκε στην μονάδα ιχνηλάτησης- και να παρακολουθεί την απολύμανση των χώρων.

Υποθέσαμε λοιπόν πως... θα έχουν δει πολλά τα μάτια του κυρίου Ηροδότου και των συναδέλφων του και τον ρωτήσαμε ποιο ήταν το πιο περίεργο ή ακραίο γεγονός που συνάντησε από την ημέρα που η πανδημία έκανε την εμφάνισή της.

Ο ίδιος με αφοπλιστική ειλικρίνεια μας ανέφερε: 'Μπήκαμε σε υποστατικό που δε φορούσε μάσκες κανένας. Ούτε ιδιοκτήτες, ούτε εργαζόμενοι ούτε καν οι πελάτες. Ήταν προφανώς αρνητές του ιού και της μάσκας, δεν πίστευαν στον κορωνοιό ενώ μας είπαν "εμείς εν φορούμε, έτσι λειτουργούμε δαμέ" αφήνοντας τους άναυδους'.

Όσον αφορά τα συχνότερα εξώδικα που εκδίδονται έχουν να κάνουν με τη μη ή λανθασμένη χρήση μάσκας, με υπεραριθμία ατόμων σε συνάρτηση με τα τετραγωνικά μέτρα του υποστατικού και για το γεγονός ότι βρίσκονται να στέκονται (χορεύουν) αντί να κάθονται με το μεγαλύτερο εξώδικο που έχει εκδοθεί από την υπηρεσία να ανέρχεται στα 8.000 ευρώ και αφορούσε υπεραγορά όπως μας αναφέρθηκε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Παγκόσμια ανησυχία για ενδεχόμενες αυξήσεις των αεροπορικών ναύλων από τον Μάιο - Ποιος ο λόγος

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top