ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Τι δήλωσε ο Δρ Καραγιάννης για νέα μέτρα και αρνητές του ιού - Συναθροίσεις σε οικίες, δουλειά από το σπίτι, γάμοι και βαφτίσεις

Τι δήλωσε ο Δρ Καραγιάννης για νέα μέτρα και αρνητές του ιού - Συναθροίσεις σε οικίες, δουλειά από το σπίτι, γάμοι και βαφτίσεις

Εν αναμονή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου (Τετάρτη 4/11) και του νέου 'πακέτου μέτρων' πρόληψης της διασποράς του ιού στην Κύπρο επικοινωνήσαμε με τον καθηγητή Μοριακής Ιολογίας του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μέλους της Επιστημονικής Ομάδας, Δρα Πέτρο Καραγιάννη.

Ο ίδιος παρουσιάστηκε φειδωλός στα όσα μας δήλωσε τονίζοντας πως τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει το Υπουργικό Συμβούλιο όμως μας διαφώτισε για την κατεύθυνση που ενδεχομένως θα έχουν τα νέα μέτρα. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Μερικές από τις προτάσεις που τέθηκαν επί τάπητος αφορούν τους εργασιακούς χώρους -στους οποίους παρουσιάζεται αυξημένο πρόβλημα διασποράς του ιού- κάνοντας λόγο για πρόγραμμα on-off, εναλασσόμενο ωράριο και αύξηση της τηλεργασίας για να περιοριστούν τα κρούσματα.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε συναθροίσεις λέγοντας πως προτάθηκε η σημαντική μείωση των προσκεκλημένων σε γαμήλιες τελετές και βαφτίσεις -χωρίς να αναφέρει αριθμό- ενώ συζητήθηκε ακόμη και ο περαιτέρω περιορισμός των συναθροίσεων σε οικίες -παρόλο που ήδη έχει μειωθεί στα 10 άτομα- ίσως σε συναθροίσεις πρώτου βαθμού συγγένειας και όχι φίλων και γνωστών για καλύτερο έλεγχο των στενών επαφών. 

Όσον αφορά τα οριζόντια μέτρα δε θέλησε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει όμως αρκέστηκε στο να μας πει 'Όταν λαμβάνονται κάποια μέτρα τοπικού χαρακτήρα και αντί να αντιληφθούμε τους λόγους και το πρόβλημα μεταφέρουμε συναθροίσεις και πάρτυ σε άλλες επαρχίες τότε πως θα περιοριστεί η διασπορά;'.

Καταληκτικά θέσαμε το θέμα αρνητών του ιού και της μάσκας καθώς και το κατά πόσον συζητήθηκαν προτάσεις ή θα γίνουν προσπάθειες να ευαισθητοποιηθούν ή να συνεργαστούν και με αυτή τη μερίδα του κόσμου αφού η συμπεριφορά τους επηρεάζει άμεσα την επιδημιολογική εικόνα με τον ίδιο να είναι έντονος 'Δεν υπάρχει πρόθεση αφού κάποιοι δεν δύναται και δεν πρόκειται να καταλάβουν'.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top