ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν ΓΓ ΑΚΕΛ – Κ. Σακελλαροπούλου στην Αθήνα

Τις εξελίξεις στο Κυπριακό συζήτησαν ΓΓ ΑΚΕΛ – Κ. Σακελλαροπούλου στην Αθήνα

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα η στάση της Τουρκίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε στην Αθήνα, με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι κινήσεις της Τουρκίας δεν βοηθούν την αποκλιμάκωση, ενώ υπογράμμισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία για την εξεύρεση δίκαιης λύσης του Κυπριακού βάσει των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και του διεθνούς δικαίου.

«Είχαμε πολύ εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ανέπτυξα τη θέση ότι εκείνο που έχει σημασία σε αυτή τη φάση είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων, πάνω στη βάση όμως του συμφωνημένου πλαισίου», τόνισε σε δήλωσή του αμέσως μετά τη συνάντηση ο Άντρος Κυπριανού.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να καταβληθεί συστηματική προσπάθεια από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας, πρωτίστως τα Ηνωμένα Έθνη αλλά και όσους μπορούν να επιδράσουν πάνω στην Τουρκία για να αποσύρει τις απαράδεκτες απαιτήσεις της για λύση δύο κρατών και να δεχθεί επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στη βάση της Διζωνικής, Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, όπως καθορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

«Η Ελλάδα μπορεί να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση με τη βελτίωση των σχέσεών της με την Τουρκία και την ανάπτυξη διαλόγου για την επίλυση των μεταξύ τους διαφορών. Δυστυχώς είναι προφανές ότι οι προτεραιότητες της Τουρκίας και του κ. Ερντογάν είναι διαφορετικές για αυτό και είναι σημαντικό να υπάρξει μια συστηματική προσπάθεια, προσηλωμένη στον στόχο της λύσης από τη δική μας την πλευρά για να πετύχουμε από τη μια την εγκατάλειψη του στόχου της λύσης δύο κρατών από την τουρκική πλευρά και από την άλλη την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων», κατέληξε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Aπό ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top