ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Μίλησαν για τα τεστ, τα μέτρα στους χώρους εργασίας και στα νοσοκομεία - 'Επιστράτευση προσωπικού' - VIDEO

ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: Μίλησαν για τα τεστ, τα μέτρα στους χώρους εργασίας και στα νοσοκομεία - 'Επιστράτευση προσωπικού' - VIDEO

Σε ενημέρωση σε σχέση με τα μέτρα, τα τεστ, την κατάσταση στα νοσοκομεία κ.α προχώρησε η Επιδημιολογική ομάδα στην σημερινή συνέντευξη τύπου.

Όπως ενημέρωσε ο Δρ. Κώστας Κωνσταντίνου, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου θα λειτουργήσει αποκλειστικά ως Νοσοκομείο Αναφοράς για περιστατικά κορωνοϊού, ενώ ετοιμάζονται θάλαμοι σε δύο ακόμη νοσοκομεία για ασθενείς με COVID-19.

Είπε επίσης πως θα γίνει επιστράτευση προσωπικού.

Επίσης, ο Δρ. Τσιουτής μίλησε για την τα μέτρα στους χώρους εργασίας. Έκανε λόγο για ένα άτομο που θα είναι υπεύθυνο για επιτήρηση των μέτρων, για σωστό εξαερισμό, περιορισμός των ατόμων στο χώρο εργασιών, τηλεργασία, κατανομή ωραρίου και ομαδοποίηση εργαζομένων.

Μίλησε επίσης για τα διαλείμματα στα οποία παρατηρήθηκε ότι υπάρχει διασπορά, ενώ είπε ότι ο όποιος διαχωρισμός πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τον κοινωνικό κύκλο των εργαζομένων.

Ο Δρ. Κωστρίκης μίλησε για την διενέργεια τεστ σε όλο τον πληθυσμό, επισημαίνοντας πως είναι μια καλή ιδέα, ωστόσο, εμπεριέχει πολλά τεχνικά προβλήματα. Ανέφερε επίσης πως με τα rapid test μπορεί να καταστεί εφικτό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η πορεία της πανδημίας στην Κύπρο και η αξιολόγηση της επιδημιολογικής ομάδας

Τέλος, ο Δρ. Νικολόπουλος είπε ότι πρέπει να οργανωθεί σωστά η δειγματοληψία και να απομονωθούν σωστά οι επαφές και τα θετικά στον ιό άτομα. Επισήμανε όμως και τα προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν με τους αρνητές και στις περιπτώσεις που θα βρεθούν κάποια λανθασμένα αποτελέσματα, λόγω της μη ακρίβειας των rapid test.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top