ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Νέο σχέδιο δράσης COVID - Αν παραστεί ανάγκη θα διαθέσουμε κλίνες από όλα τα νοσοκομεία

ΚΥΠΡΟΣ: Νέο σχέδιο δράσης COVID - Αν παραστεί ανάγκη θα διαθέσουμε κλίνες από όλα τα νοσοκομεία

Το σχέδιο δράσης του ΟΚΥπΥ για θετικά περιστατικά διασφαλίζει 200 κλίνες.

Το σχέδιο δράσης του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) όσον αφορά θετικά περιστατικά COVID 19 διασφαλίζει 200 κλίνες για νοσηλεία, καθώς και άλλες κλίνες σε μονάδες Εντατικής Θεραπείας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού Χαράλαμπος Χαριλάου, τονίζοντας ότι οι δυνάμεις του συστήματος υγείας δεν είναι απεριόριστες, αλλά έχουν κάποια όρια.

«Έχουμε ένα σχέδιο δράσης, που εγκρίθηκε. Έχουμε το νοσοκομείο αναφοράς, που είναι το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με χωριτικότητα 88 κλίνες, που αν επεκταθεί μπορεί να πάει και μέχρι 100, έχουμε θάλαμο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας που νοσηλεύουμε ήδη θετικά περιστατικά και αν γεμίσουν, μεταφερόμαστε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού σε ένα όροφο χωρητικότητας περίπου 70 κλινών κι αν γεμίσουμε κι εκεί μεταφερόμαστε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας σε άλλο θάλαμο. Αν παραστεί ανάγκη να νοσηλεύσουμε περισσότερα περιστατικά θα διαθέσουμε κι άλλες κλίνες από όλα τα νοσοκομεία», είπε ο κ. Χαριλάου.

Μετά τη μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Κύπρο, ειδικά τις τελευταίες μέρες, αποφασίστηκε από τον ΟΚΥπΥ όπως όλοι οι θάλαμοι στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ανοίξουν για COVID 19.

«Ξεκίνησε η διαδικασία ανοίγματος και των άλλων θαλάμων, Χειρουργικού και Ορθοπεδικού για να μπορεί να δεχθεί θετικά περιστατικά. Οι ασθενείς με άλλα νοσήματα μεταφέρονται είτε Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας είτε στον ιδιωτικό τομέα. Διευθετήσεις έγιναν όπως στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου να λειτουργεί το ΤΑΕΠ, τα εξωτερικά ιατρεία, η αιμοκάθαρση, ενώ όσοι ιατροί είχαν χειρουργεία θα τα κάνουν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας», πρόσθεσε.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top