ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: Επί ποδός με μπλόκα η Αστυνομία για επιτηρήσεις στα 'σύνορα' Λεμεσού και Πάφου - Βοήθεια και από άλλες υπηρεσίες

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ: Επί ποδός με μπλόκα η Αστυνομία για επιτηρήσεις στα 'σύνορα' Λεμεσού και Πάφου - Βοήθεια και από άλλες υπηρεσίες

Επί ποδός βρίσκεται η Αστυνομία, όσο και άλλες Υπηρεσίες, για την τήρηση των νέων διαταγμάτων που εξέδωσε το Υπουργικό Συμβούλιο λόγω της αύξησης των περιστατικών κορωνοϊού, κυρίως σε Λεμεσό και Πάφο.

Σημειώνουμε πως τα νέα περιοριστικά μέτρα τίθενται σε ισχύ από σήμερα Πέμπτη (12/11) στις 20:00 το βράδυ και θα έχουν ισχύ μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.

Για το σύνολο των μέτρων πατήστε εδώ.

Πάνω από τα 2/3 των νέων περιστατικών σε Λεμεσό και Πάφο
Σημειώνουμε πως με δηλώσεις του τόσο ο Υπουργός Υγείας, όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσαν πως τουλάχιστον τα 2/3 των νέων περιστατικών βρίσκονται σε Λεμεσό και Πάφο, κάτι που επιβεβαιώνει το αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο που εντοπίζονται στις δύο πόλεις.

Γι’ αυτό τον λόγο τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι προφανώς πιο αυξημένα και εστιάζουν τοπικά.

Μεταξύ άλλων τα μέτρα περιλαμβάνουν απαγόρευση μετακίνησης προσώπων από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης μέρας, εξαιρουμένων των μετακινήσεων για έκτακτους ιατρικούς λόγους (από/προς φαρμακείο, νοσηλευτήριο) ή για σκοπούς εργασίας, με την παρουσίαση σχετικής βεβαίωσης ή αποδεικτικού στοιχείου, καθώς και απαγόρευση μετακίνησης προσώπων από και προς τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου, καθώς και μεταξύ των δύο Επαρχιών, εξαιρουμένων των μετακινήσεων εργαζομένων σε ουσιώδεις υπηρεσίες, μετακινήσεων για ιατρικό περιστατικό (με την προσκόμιση ιατρικού πιστοποιητικού), μετακινήσεων για μεταφορά προσώπων από και προς τους Αερολιμένες Λάρνακας και Πάφου και το Λιμάνι Λεμεσού.

Επί ποδός Αστυνομία αλλά και άλλες υπηρεσίες για… επιτηρήσεις
Ως εκ τούτου, ο τρόπος με τον οποίο θα τηρηθούν οι παραπάνω πρόνοιες, επιβάλλει αυξημένους ελέγχους. Πριν να ανακοινωθούν τα μέτρα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, ενημέρωσε στην τηλεόραση του ALPHA πως «κάθε φορά που γίνεται τροποποίηση των διαταγμάτων γίνεται και η ανάλογη αναπροσαρμογή των καθηκόντων, αλλά και η ανακατανομή προσωπικού».

«Αυτό θα γίνει προφανώς και για τα νέα μέτρα τα οποία ανακοινώνονται», συμπλήρωσε, ενώ παράλληλα τόνισε πως, «όπως έγινε και στο παρελθόν όπου και άλλες υπηρεσίες βοήθησαν το έργο της Αστυνομίας, όπως ο Στρατός, το Ταμείο Θήρας, αλλά και άλλες υπηρεσίες… Μελετάται το ενδεχόμενο να βοηθήσουν και άλλες υπηρεσίες στο συντονισμό για εφαρμογή των μέτρων».

Σημειώνουμε πως για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ της Υπουργού Δικαιοσύνης και του Αρχηγού της Αστυνομίας.

Πώς θα γίνεται ο έλεγχος

Όπως έχουμε πληροφορηθεί, θα υπάρχει αυξημένος έλεγχος σε διάφορα σημεία, όχι μόνο στις κύριες κυκλοφοριακές αρτηρίες, ενώ για όσους εντάσσονται στις κατηγορίες που μπορούν να περάσουν, θα ζητείται πάντοτε το έγγραφο διακίνησης. Παράλληλα, γίνεται λόγος χρήση και του νεοφερμένου εργαλείο των rapid tests.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνετια η στενή παρακολούθηση των σημείων εισόδου και εξόδου των δύο επαρχιών. Γι' αυτό τον σκοπό έγιναν και οι απαραίτητες ανακατατάξεις στα σώματα της Αστυνομίας, ενώ κλήθηκε προς ενίσχυση και η Εθνική Φρουρά, κάτι το οποίο έγινε και στην πρώτη φάση.

Τέλος, θα υπάρχει προφανώς και αυξημένη επιτήρηση εντός των πόλεων, με συχνούς ελέγχους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top