ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ραγδαία η αύξηση κορωνοϊού στην Βραζιλία και Μεξικό - Μικρότεροι οι αριθμοί κρουσμάτων στην Νότια Κορέα και Κίνα

Ραγδαία η αύξηση κορωνοϊού στην Βραζιλία και Μεξικό - Μικρότεροι οι αριθμοί κρουσμάτων στην Νότια Κορέα και Κίνα

Ραγδαία είναι η αύξηση του κορωνοϊού στην Βραζιλία και στο Μεξικό. Κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στην Βραζιλία 48.331 κρούσματα κορωνοϊού, , στο Μεξικό 7.646 κρούσματα. Μικρότερους αριθμούς καταγράφει η Νότια Κορέα και η Κίνα με 143 κρούσματα και 15 αντίστοιχα.

 

Βραζιλία: 48.331 κρούσματα κορονοϊού, 544 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 48.331 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ παράλληλα άλλοι 544 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 163.373 νεκρούς επί συνόλου 5.748.375 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Η Βραζιλία έχει καταγράψει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον κορωνοϊό στον πλανήτη.


Μεξικό: 7.646 κρούσματα κορωνοϊού, 588 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Το μεξικανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 7.646 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και διαπιστώθηκαν άλλοι 588 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19. Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στο Μεξικό ανέρχεται ως αυτό το στάδιο σε 96.430 νεκρούς επί συνόλου 986.177 κρουσμάτων. Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης επισημαίνουν όμως ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.

Στα τέλη Οκτωβρίου, το υπουργείο Υγείας αναγνώριζε πως ο πραγματικός απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας πιθανότατα είναι πολύ βαρύτερος, ως ακόμη και κατά 50.000 θανάτους, από τον επίσημο.

Νότια Κορέα: 143 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες, 27.942 συνολικά

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη κατέγραψαν 143 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 27.942. Ο ημερήσιος αριθμός των κρουσμάτων παρέμεινε πάνω από 100 για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, εξαιτίας του εντοπισμού μικρών εστιών στην πρωτεύουσα Σεούλ (52 κρούσματα), στην επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει (34), και ταξιδιωτών που έφθασαν στη χώρα έχοντας μολυνθεί στο εξωτερικό (15), σύμφωνα με τις αρχές. Δεν επήλθε κανένας θάνατος ασθενούς εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα της ανατολικής Ασίας να παραμένει στους 487 νεκρούς. Το ποσοστό θνητότητας υποχώρησε στο 1,74%.

Κίνα: Δεκαπέντε κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη εντοπίστηκαν στην ηπειρωτική Κίνα 15 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, από 17 την προηγουμένη. Ένα από τα κρούσματα οφειλόταν σε εντόπια μετάδοση και καταγράφηκε στην Τιαντζίν, ενώ τα υπόλοιπα 14 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που επέστρεψαν στην Κίνα από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν μειώθηκε σε έξι, από 15 την προηγουμένη. Το Πεκίνο δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνει. Άλλοι 24 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν και τους δόθηκαν εξιτήρια από κινεζικά νοσοκομεία.

Σε κινεζικές δομές υγείας παραμένουν 413 ασθενείς, έξι σε σοβαρή κατάσταση, κατά το υπουργείο Υγείας. Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 86.299 μολύνσεων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top