Σπέχαρ: Συζήτησε Κυπριακό και Βαρώσια με τον Τατάρ

Σπέχαρ: Συζήτησε Κυπριακό και Βαρώσια με τον Τατάρ

Η Σπέχαρ συζήτησε Κυπριακό και Βαρώσια με τον Τατάρ.

Το Κυπριακό και η κατάσταση στα Βαρώσια ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε η Ανμαπληρωτής Ειδική Σύμβουλος και Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ με τον νέο Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, σε σημερινή τους συνάντηση. Κατά τη συνάντηση, η κ. Σπέχαρ υπενθύμισε τη θέση των ΗΕ για τα Βαρώσια.

Ο Εκπρόσωπος της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο Αλίμ Σιντίκ δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η κ. Σπέχαρ συζήτησε με τον κ. Τατάρ διάφορα θέματα, όπως η εργασία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η αποστολή καλών υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα, η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων, η κατάσταση στα Βαρώσια και το έργο των Τεχνικών Επιτροπών».

Η κ. Σπέχαρ «υπενθύμισε τη θέση των Ηνωμένων Εθνών για τα Βαρώσια, που παραμένει αμετάβλητη και καθοδηγείται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημείωσε ο κ. Σιντίκ.

Πρόσθεσε ότι η κ. Σπέχαρ «προσμένει στη συνέχιση των συζητήσεων αυτών με τις δύο πλευρές τις ερχόμενες εβδομάδες.»

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE