ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΑΕΛ που έδωσε ΗΧΗΡΗ απάντηση και η παραδοχή του Κετσπάγια για την Ανόρθωση που… τα λέει όλα

Η ΑΕΛ που έδωσε ΗΧΗΡΗ απάντηση και η παραδοχή του Κετσπάγια για την Ανόρθωση που… τα λέει όλα

Η ΑΕΛ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι του Τσιρείου, αφού επικράτησε της Ανόρθωσης με 1-0, σε ένα παιχνίδι με πολλή τακτική και λίγες καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες.

Η Λεμεσιανή ομάδα όμως έδειξε να το θέλει περισσότερο, πίστεψε στη νίκη, έπαιξε με αυτοπεποίθηση, έβγαλε πάθος και έδωσε ηχηρή απάντηση για το αν μπορεί να κερδίσει ντέρμπι.

Όχι μόνο μπορεί, αλλά απέδειξε ότι είναι ικανή να διεκδικήσει ακόμα και τον τίτλο, σε ένα… ιδιαίτερα περίεργο λόγω κορωνοϊού πρωτάθλημα, αλλά και άκρως ανταγωνιστικό, όπου καμία ομάδα δεν έχει ξεχωρίσει και όλοι μπορούν να… χάσουν από όλους και αντίστροφα!

Μέχρι στιγμής εκμεταλλεύεται απόλυτα την έδρα της, παρά την απουσία του κόσμου της και αν συνεχίσει έτσι, καταφέρνοντας παράλληλα να βελτιώσει τις επιδόσεις της στα εκτός έδρας ματς… υψηλών απαιτήσεων και βαθμού δυσκολίας, τότε δικαιούται να ονειρεύεται την κορυφή.

Βέβαια, στην ΑΕΛ κρατάνε χαμηλούς τόνους και καλά κάνουν, αφού υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες φέτος, όμως η Λεμεσιανή ομάδα έχει πολλή ποιότητα ειδικά από τη μέση και μπροστά και αυτό φαίνεται. Αν βελτιωθεί στα τελειώματα των φάσεων, αλλά και στην ανασταλτική της λειτουργία, θα δούμε ακόμη πιο ωραία πράγματα στη συνέχεια…

Κόντρα στην Ανόρθωση είχε αρκετά και σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα, αλλά δεν φάνηκαν ούτε στο ελάχιστο, αφού αυτοί που έπαιξαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και πέρα από τη νίκη, κράτησαν το μηδέν παθητικό για πρώτη φορά φέτος! Αυτό δείχνει βάθος στο ρόστερ πέρα από ποιότητα, γεγονός που λύνει τα χέρια του Κέρκεζ και αποτελεί ένα μεγάλο “όπλο” για τον ίδιο στη μάχη του πρωταθλήματος, ειδικά όταν θα αρχίσουν να “σφίγγουν τα γάλατα”.

Ακόμα και ο 17χρονος Στραχίνια Κέρκεζ, γιος του προπονητή της ΑΕΛ που αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός στην πρώτη ομάδα και μάλιστα σε ένα τέτοιο ματς, έπαιζε με μυαλό… 30άρη, δικαιώνοντας τον πατέρα του για το ρίσκο που πήρε, αφού ήξερε πως αν αυτή η επιλογή δεν του έβγαινε, θα… άκουγε πολλά και διάφορα από τους χιλιάδες προπονητές της κερκίδας, αλλά και από τους αμέτρητους “δικαστές” κα “εισαγγελείς” του Facebook.

Ο Ντούσαν Κέρκεζ όμως έδειξε πως δεν… χαμπαριάζει και πως έχει και “άγνοια κινδύνου” και αν μη τι άλλο, αξίζει περισσότερης εμπιστοσύνης και σεβασμού, ανεξάρτητα από το τι θα πετύχει φέτος η ΑΕΛ. Να μην ξεχνάμε ότι είναι ο άνθρωπος που έσπασε την κατάρα των έξι χαμένων τελικών κυπέλλου και αυτό από μόνο του, θα έπρεπε να λέει πολλά… Ας μην ανοίξουμε όμως αυτή τη συζήτηση.

Πλέον, η… “διαβολοβδομάδα” ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΛ και απέμειναν το εκτός έδρας ματς κυπέλλου με την ΑΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη (25/11) που θα είναι μάλιστα και νοκ-άουτ, αλλά και το Λεμεσιανό ντέρμπι πρωταθλήματος της επόμενης Κυριακής (29/11) απέναντι στον Απόλλωνα.

Περιττό να τονίσουμε τη σημασία αυτών των αγώνων και τη δυναμική που θα αποκτήσει η ΑΕΛ αν καταφέρει να αποκλείσει τους Λαρνακείς και κερδίσει και τον συμπολίτη ή έστω να μη χάσει. Σίγουρα το έργο της θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά αυτή η ΑΕΛ, αν παίξει σύμφωνα με τις πραγματικές δυνατότητες της, είναι ικανή για όλα…

Στο αντίπαλο “στρατόπεδο”, είναι λογικό να υπάρχει πίκρα και απογοήτευση για την ήττα, αλλά κυρίως για την εμφάνιση και τη χαμένη ευκαιρία για να ξεφύγει η Ανόρθωση στη βαθμολογία και να αποκτήσει άλλο αέρα και δυναμική ενόψει της συνέχειας.

Από την στιγμή που ο ίδιος ο Τιμούρ Κετσπάγια τόνισε στις δηλώσεις του μετά το ματς ότι: «Πήραμε αυτά που δώσαμε και δεν δώσαμε τίποτα», ότι και να πούμε εμείς, περιττεύει.

Σίγουρα ο Γεωργιανός τεχνικός θα ψάξει να βρει τις λύσεις για να παρουσιάσει καλύτερη και πιο αξιόπιστη εικόνα η ομάδα του στη συνέχεια, για να αποδείξει ότι δικαίως θεωρείται από πολλούς, το πρώτο φαβορί για να βάλει τέλος στην επταετή κυριαρχία του ΑΠΟΕΛ, μιας και η περσινή σεζόν δεν ανέδειξε πρωταθλητή…

The post Η ΑΕΛ που έδωσε ΗΧΗΡΗ απάντηση και η παραδοχή του Κετσπάγια για την Ανόρθωση που… τα λέει όλα appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Στο «περίμενε» για το επίδομα διακίνησης αρκετά ΑμεΑ: Ο λόγος που δεν το λαμβάνουν - Τα ποσά και όσα ισχύουν

Πόσες θερμίδες έχουν τα αγαπημένα μας Πασχαλινά φαγητά - Από τη νηστεία στην υπερκατανάλωση

Με συννεφιά και καταιγίδες η Δευτέρα του Πάσχα - Όσα περιλαμβάνει το καιρικού «μενού»

Τα πιο παράξενα Πασχαλινά έθιμα στον κόσμο, που δεν πρόκειται να σου περάσουν από το μυαλό - Άνθρωποι σκελετοί και παιδιά ζητιάνοι



Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Τραγωδία στην άσφαλτο: «Έσβησε» ο 30χρονος Ευτύχιος Χαρίτου μετά από τροχαίο στη Λεμεσό

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 7.40 το απόγευμα της Κυριακής (6/5) στον κύριο δρόμο Καλού Χωριού - Λεμεσού, έχασε τη ζωή του ο άτυχος Ευτύχιος Χαρίτου, 30 ετών από τη Λεμεσό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top