ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ η απόφαση Γιώργου Νικολάου για Τρουγιόλς – Οφείλει να παρέμβει ο Αθλητικός Δικαστής…

ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ η απόφαση Γιώργου Νικολάου για Τρουγιόλς – Οφείλει να παρέμβει ο Αθλητικός Δικαστής…

Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Χουάν Τρουγιόλς, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του χθεσινού αγώνα κυπέλλου στην “Αρένα” με αντίπαλο την ΑΕΛ, με το σκορ στο 0-2, έκανε ένα “εγκληματικό” φάουλ στον ποδοσφαιριστή των “γαλαζοκιτρίνων”, Άντρίγια Μαϊντεβατς.

Δεν πρόκειται για μία φάση που απλά ο παίκτης της ΑΕΚ πήγε δυνατά στη φάση με σκοπό να βρει την μπάλα και… κατά λάθος κτύπησε τον αντίπαλο.

Είναι μία φάση που ο Τρουγιόλς κλωτσά βίαια και με πρόθεση τον παίκτη της ΑΕΛ και θα μπορούσε με αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του, να τον τραυματίσει σοβαρά.

Δείτε τη φάση στο πιο κάτω βίντεο, στον χρόνο 6:04 μέχρι το 6:38

Δεν γνωρίζουμε φυσικά τι είχε στο μυαλό του ο Ισπανός αμυντικός της ΑΕΚ και ενέργησε με αυτό τον άκρως αντιαθλητικό τρόπο και μάλιστα στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν τα πάντα είχαν κριθεί. Όχι δηλαδή πως θα είχε… άλλοθι αν το σκορ ήταν πχ. ισόπαλο ή προηγούταν στο σκορ η ΑΕΚ ή αν ήταν η διαφορά στο ένα γκολ υπέρ της Λεμεσιανής ομάδας, όμως όσα νεύρα κι αν είχε για οποιονδήποτε λόγο, δεν δικαιολογούν την πράξη του.

Το ακόμη πιο περίεργο της όλης ιστορίας, πέρα από αυτό το απίστευτο μαρκάρισμα/φάουλ για… “φυλακή” όπως το χαρακτήρισε ο Ντούσαν Κέρκεζ στη συνέντευξη Τύπου, είναι η απόφαση του διαιτητή, Γιώργου Νικολάου, να δείξει στον παίκτη της ΑΕΚ, κίτρινη κάρτα, σε μία φάση που είναι ο ορισμός της απευθείας αποβολής χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Και ας υποθέσουμε ότι ο Γιώργος Νικολάου δεν πρόσεξε τη φάση, είτε επειδή ήταν αφηρημένος ή ότι άλλο, ο βοηθός ή ακόμη και ο τέταρτος διαιτητής, δεν πρόσεξαν τι συνέβη για να ενημερώσουν τον διαιτητή για να πάρει τη σωστή απόφαση;

Όπως και να ΄χει, σε τέτοιες περιπτώσεις μαρκαρισμάτων που ξεφεύγουν από τα όρια του αντιαθλητικού, οφείλει ο Αθλητικός Δικαστής να παρεμβαίνει αυτεπάγγελτα και να επιβάλλει τις (παραδειγματικές) ποινές που πρέπει, ούτως ώστε να μην ξαναδούμε τέτοια περιστατικά.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν λέμε να του… “πάρουν το κεφάλι” του Τρουγιόλς, προς θεού. Άλλωστε, είμαστε βέβαιοι ότι ο παίκτης θα μετάνιωσε για την πράξη του, μετά που θα ηρέμησε και θα έφυγε από πάνω του η ένταση του αγώνα.

Όμως, δεν γίνεται τέτοιες ενέργειες να μένουν ατιμώρητες. Και το κυριότερο, θα πρέπει οι… προϊστάμενοι του Γιώργου Νικολάου, να του ζητήσουν εξηγήσεις για την αδιανόητη απόφαση του να μην κάνει το… αυτονόητο που επιβάλλει ο κανονισμός σε τέτοια “δολοφονικά” κτυπήματα.

Υ.Γ.: Επειδή δεν γίνεται σε κάθε παρόμοιο περιστατικό να γράφουμε τα ίδια για το εκάστοτε “θύμα” και “θύτη” και να επαναλαμβανόμαστε για να αποδείξουμε ότι δεν έχουμε συμπάθειες κα εμπάθειες, η άποψη μας θα παραμείνει ίδια για όλους όσοι προβαίνουν σε τέτοιες αντιαθλητικές ενέργειες, σε οποιαδήποτε ομάδα κι αν ανήκουν.

The post ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ η απόφαση Γιώργου Νικολάου για Τρουγιόλς – Οφείλει να παρέμβει ο Αθλητικός Δικαστής… appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top