ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eκπέμπουν SOS οι καταστηματάρχες Παραλιμνίου-Πρωταρά - Έστειλαν επιστολή προς τον ΠτΔ: «Όλες οι επιχειρήσεις είναι υπό την απειλή του κλεισίματος»

Eκπέμπουν SOS οι καταστηματάρχες Παραλιμνίου-Πρωταρά - Έστειλαν επιστολή προς τον ΠτΔ: «Όλες οι επιχειρήσεις είναι υπό την απειλή του κλεισίματος»

Σήμα SOS εκπέμπουν οι καταστηματάρχες Παραλιμνίου-Πρωταρά έπειτα από την άσχημη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή τους εξαιτίας της πανδημίας.

Σ’ επιστολή που απέστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στους αρμόδιους υπουργούς, γνωστοποιούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους και ζητούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεών τους. Στην επιστολή σημειώνουν ότι λόγω της κρίσης που προκάλεσε η εξάπλωση του κορωνοιού, απειλείται η επιβίωση των επιχειρήσεων τους, εξού και ζητούν μια σειρά από μέτρα που θ’ ανακουφίσουν τους καταστηματάρχες της περιοχής, οι οποίοι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα εξαιτίας της μειωμένης τουριστικής κίνησης το περασμένο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών Παραλιμνίου ζητά αναστολή της υποχρέωσης πληρωμών φόρων, εισφορών και ρυθμίσεων οφειλών για όλες ανεξαιρέτως τις επιχειρήσεις που, με βάση συγκεκριμένα στοιχεία, έχουν υποστεί πολύ μεγάλη συρρίκνωση του τζίρου τους. Ζητούν, επίσης, καταβολή επιδομάτων (400-500 ευρώ ανά άτομο) στους εργαζομένους που απασχολούν οι πληγείσες επιχειρήσεις καθώς κι επιτάχυνση των διαδικασιών για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων κρατικών οφειλών στους ιδιώτες.

Οι καταστηματάρχες επιθυμούν, ακόμα, αναστολή καταβολής δόσεων στις τράπεζες, επανεξέταση του πλαισίου ρυθμίσεων με τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν λόγω ύφεσης, προστασία της πρώτης κατοικίας και αναστολή σφράγισης επιταγών από τις τράπεζες για περίοδο έξι μηνών. Τέλος, αιτούνται αναστολή ή διαγραφή του φόρου εταιρειών που καταβάλλουν κάθε χρόνο στον έφορο εταιρειών, μείωση ενοικίων και αναστολή δόσεων για τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ).

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι όλοι μαζί θα ανταπεξέλθουμε στην κρίση, η οποία έπληξε τη χώρα μας σε μια εποχή που βάδιζε προς την ανάπτυξη. Πιστεύουμε στην εφαρμογή ουσιαστικών μέτρων, που θα καθιστούν βιώσιμη κάθε μικρομεσαία επιχείρηση. Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση σας, διότι η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι ίσως η πιο πληγείσα περιοχή της Κύπρου λόγω της πανδημίας. Όλες οι επιχειρήσεις της επαρχίας είναι υπό την απειλή του κλεισίματος», τονίζεται στην επιστολή του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Παραλιμνίου προς τον ΠτΔ.

                                              

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top