ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η ΑΕΛ που ΔΙΕΛΥΣΕ τις αμφιβολίες, οι… αστάθμητοι παράγοντες και το παιχνίδι που άλλαξε τη μοίρα της στα Λεμεσιανά ντέρμπι

Η ΑΕΛ που ΔΙΕΛΥΣΕ τις αμφιβολίες, οι… αστάθμητοι παράγοντες και το παιχνίδι που άλλαξε τη μοίρα της στα Λεμεσιανά ντέρμπι

Η ΑΕΛ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο Λεμεσιανό ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής, επικρατώντας του Απόλλωνα με 1-2 και πέρασε στη 2η θέση της βαθμολογίας, δύο μόλις πόντους πίσω από την πρωτοπόρο Ανόρθωση.

Περιττό να αναφέρουμε ξανά ότι έπεισε και τους πιο δύσπιστους για το αν είναι ικανή να διεκδικήσει ή όχι τον τίτλο, ενώ διέλυσε και τις αμφιβολίες που υπήρχαν για το αν μπορεί τελικά να… κερδίσει ντέρμπι κόντρα σε ομάδα του BIG-6, με τις τρεις σερί νίκες που έκανε στη γαλαζοκίτρινη “διαβολοβδομάδα”, κόντρα σε Ανόρθωση, ΑΕΚ (κύπελλο) και Απόλλωνα.

Βέβαια, για να… πέσουν και λίγο οι τόνοι, το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες που θα παίξουν τον ρόλο τους όσον αφορά τις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα.

Δύο από αυτούς, είναι οι κίτρινες κάρτες και οι τραυματισμοί. Μέχρι στιγμής, η ΑΕΛ έχει “πληγωθεί” αρκετά από τους τραυματισμούς, αλλά ο Κέρκεζ με το “ανακάτεμα της τράπουλας” που έχει κάνει, όπου κάποιες φορές έβγαλε και… “λαγό απ΄ το καπέλο”, κατάφερε να έχει τις λιγότερες δυνατές βαθμολογικές απώλειες.

Σε αυτό το κομμάτι, όπου κυρίως σχετίζεται με τον παράγοντα τύχη, δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα ο Κυπροποιημένος κόουτς, όμως για το… “φλέγον” θέμα των κίτρινων καρτών, επιβάλλεται κατά τη γνώμη μας, να τα… “ψάλλει” στους παίκτες του, για να αποφεύγουν τουλάχιστον τις ανόητες και αχρείαστες κάρτες. Ειδικά από την στιγμή που βλέπουμε ότι υπάρχει μια… “ευαισθησία” των διαιτητών στο να κιτρινίζουν παίκτες της ΑΕΛ. Γιατί όσο βάθος κι αν έχει το φετινό ρόστερ και όσες αλχημείες κι αν κάνει με κάποιους πολυθεσίτες παίκτες ο Κέρκεζ, αν συνεχιστούν να “φορτώνονται” αβέρτα με κάρτες, θα έρθει και η στιγμή που θα πρέπει να πληρώσει τον… “λογαριασμό” με απώλειες σημαντικότατων βαθμών.

Από εκεί και πέρα, το ότι η ΑΕΛ δεν λογίζεται ως ένα από τα φαβορί για τον τίτλο, αυτό δεν τη χαλάει καθόλου… Ίσα-ίσα που της αρέσει κιόλας, αφού της επιτρέπει να βλέπει τη συνέχεια με πιο καθαρό μυαλό και λιγότερη πίεση απ΄ ότι η Ανόρθωση, ο Απόλλωνας και η Ομόνοια που είναι οι βασικοί υποψήφιοι για να εκθρονίσουν τον ΑΠΟΕΛ, που μόνο με “θαύμα” θα ξαναμπεί σε τροχιά “όγδοου σερί”.

Ένα άλλο σημαντικό γεγονός που προκύπτει από το Λεμεσιανό ντέρμπι είναι το ότι η ΑΕΛ πέτυχε 3η σερί νίκη στο πρωτάθλημα απέναντι στον Απόλλωνα μετά από 7,5 χρόνια. Τότε, το σερί άρχισε στον Β΄ γύρο της σεζόν 2012-2013 και συνεχίστηκε μέχρι και τον Α΄ γύρο της περιόδου 2013-2014, όταν πέτυχε τέσσερις συνεχόμενες νίκες.

Συγκεκριμένα, στις 5/1/2013 στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής, η ΑΕΛ επικράτησε με 3-2 και έκτοτε πέτυχε ακόμα τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, με τελευταία το 0-1 στο ντέρμπι της 23ης Νοεμβρίου του 2013. Το “γαλαζοκίτρινο” σερί σταμάτησε στις 22/2/2014, όταν οι “κυανόλευκοι” επικράτησαν με 0-1 στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής και ξεκίνησαν το δικό τους αήττητο σερί στο πρωτάθλημα (πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες) που κράτησε μέχρι τις 24/9/2016, όταν η ΑΕΛ του Πάμπου Χριστοδούλου έβαλε τέλος στην… “κατάρα”, κερδίζοντας με 2-1!

Αυτή η νίκη όμως, αποδείχθηκε απλά μία… παρένθεση, αφού ο Απόλλωνας συνέχισε την κυριαρχία του απέναντι στους “γαλαζοκίτρινους”, έχοντας απολογισμό πέντε νίκες και έξι ισοπαλίες για την επόμενη τριετία (σχεδόν…).

Για να μη μακρηγορούμε όμως και να σας κουράζουμε, το παιχνίδι που άλλαξε τη μοίρα της ΑΕΛ στο κλασικό Λεμεσιανό ντέρμπι, ήταν ο πρώτος ημιτελικός της περιόδου 2018-2019, όταν οι “γαλαζοκίτρινοι”, με τον Ντούσαν Κέρκεζ στον πάγκο τους, επικράτησαν του Απόλλωνα του Σωφρόνη Αυγουστή με 1-2.

Έκτοτε, ήταν λες και πατήθηκε ένα κουμπί και γύρισε ο διακόπτης, αφού η ρεβάνς έληξε 0-0, η ΑΕΛ προκρίθηκε στον τελικό, κατέκτησε το κύπελλο και πέρσι κέρδισε ισάριθμές φορές τον συμπολίτη της στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος (1-2 και 2-0). Βέβαια, ποτέ δεν θα μάθουμε τι θα γινόταν αν δεν είχε διακοπεί η σεζόν λόγω κορωνοϊού, αφού οι δύο Λεμεσιανές ομάδες θα κοντραρίζονταν ακόμα τέσσερις φορές, δύο στα πλέι-οφ και δύο στα ημιτελικά του κυπέλλου, όμως η ουσία είναι ότι το “γαλαζοκίτρινο” σερί νικών έφτασε πλέον στον αριθμό “3”, το αήττητο σερί στο νούμερο “5” αν συνυπολογίσουμε και τους ημιτελικούς κυπέλλου του 2019 και μένει να δούμε ποια θα είναι η συνέχεια…

Διαβάστε επίσης: 

To χρήμα από ΜΟΝΟ του, δεν φέρνει την «ΕΥΤΥΧΙΑ»…

The post Η ΑΕΛ που ΔΙΕΛΥΣΕ τις αμφιβολίες, οι… αστάθμητοι παράγοντες και το παιχνίδι που άλλαξε τη μοίρα της στα Λεμεσιανά ντέρμπι appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top