ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ.Κυθραιώτου : Τέλος Δεκεμβρίου θα ομαλοποιηθεί το σύστημα με ένταξη νέων ειδικοτήτων στο ΓεΣΥ

Μ.Κυθραιώτου : Τέλος Δεκεμβρίου θα ομαλοποιηθεί το σύστημα με ένταξη νέων ειδικοτήτων στο ΓεΣΥ

Τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να ομαλοποιηθεί το σύστημα με την ένταξη των νέων ειδικοτήτων στο ΓεΣΥ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Ανώτερη Λειτουργός του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) Μαρία Κυθραιώτου προσθέτοντας ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες υγείας για την σύναψη σύμβασης.


Όπως είναι γνωστό, από σήμερα 1η Δεκεμβρίου 2020, το ΓεΣΥ θα προσφέρει υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής, υπηρεσίες κοινοτικής νοσηλευτικής από νοσηλευτές γενικής και ψυχιατρικής νοσηλευτικής, καθώς επίσης και υπηρεσίες φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, κλινικής διαιτολογίας και κλινικής ψυχολογίας.

Οι εγγραφές των επαγγελματιών υγείας στο ΓεΣΥ βρίσκονται στο αρχικό στάδιο. Οι διαβουλεύσεις με τους διάφορους Συνδέσμους επαγγελματιών υγείας συνεχίζονται εντατικά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν εκφράσει οι φυσιοθεραπευτές. Συγκεκριμένα 250 φυσιοθεραπευτές εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής 50 από αυτούς. Ενδιαφέρον από άλλες ειδικότητες επαγγελματιών υγείας αναμένεται να εκδηλωθεί τις επόμενες ημέρες.

«Αρχίσαμε την διαδικασία. Ο Οργανισμός εργάζεται πυρετωδώς. Εργαζόμαστε όσο πιο αποτελεσματικά μπορούμε. Υπάρχει ενδιαφέρον από τους επαγγελματίες υγείας για την σύναψη σύμβασης. Υπάρχει η έγκριση των αιτήσεων και εφόσον εγκριθούν οι αιτήσεις ακολουθεί η διαδικασία της υπογραφής των συμβάσεων. Λόγω της πανδημίας η σύναψη συμβολαίων δεν γίνεται στον Οργανισμό αλλά γίνεται με διάφορους τρόπους γι αυτό και θα πάρει περισσότερο χρόνο», είπε η κ. Κυθραιώτου.

Με την υπογραφή των συμβάσεων, συνέχισε, θα αρχίσουν να φαίνονται οι πάροχοι στο σύστημα, ώστε ο κόσμος να μπορεί να κάνει τις επιλογές που θέλει.

«Η διαδικασία έχει μια εβδομάδα που άρχισε. Για να ομαλοποιηθεί το σύστημα θα πάρει αρκετό καιρό. Εμείς αναμένουμε ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου θα υπάρχουν αρκετοί πάροχοι εγγεγραμμένοι ώστε να μπορεί να εξυπηρετηθεί το κοινό», σημείωσε.

Εξήγησε ότι πολλοί επαγγελματίες υγείας αναμένουν το πράσινο φως για να προχωρήσουν σε σύμβαση από τους Συνδέσμους τους, οι οποίοι τώρα βρίσκονται σε διαβουλεύσεις με τον ΟΑΥ.

Κληθείσα να σχολιάσει την καθυστέρηση που παρατηρείται στην εγγραφή επαγγελματιών υγείας στο σύστημα, η κ. Κυθραιώτου ανέφερε ότι αυτό δεν οφείλεται στον ΟΑΥ. «Τώρα αρχίσαμε την όλη διαδικασία εγγραφής επαγγελματιών υγείας και τέλος του μήνα θα είναι διαφορετική η εικόνα», συμπλήρωσε.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top