ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Πέγειας από τη συνάντηση του με τον ΥΠΕΣ για το θέμα του ΣΑΠΑ

Ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Πέγειας από τη συνάντηση του με τον ΥΠΕΣ για το θέμα του ΣΑΠΑ

Εποικοδομητική χαρακτήρισε την συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο ο Δήμαρχος Πέγειας Νεόφυτος Ακουρσιώτης για τα θέματα του Δήμου της Πέγειας.

Ο κ. Ακουρσιώτης δήλωσε ότι στη συνάντηση κυριάρχησε το θέμα της επιστροφής από το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου του μισού περίπου εκατομμυρίου ευρώ σε δημότες που είχαν πληρώσει τέλη πριν από την απόφαση της παγοποίησης της ένταξης της Πέγειας και της Τάλας για την επόμενη περίοδο στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων.

Ο Δήμαρχος Πέγειας ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως παρά τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί το Διοικητικό συμβούλιο του ΣΑΠΑ αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα αυτά στους δημότες επικαλούμενο το κόστος της μελέτης που είχε γίνει προκειμένου να υποστηριχτεί το αίτημα για ένταξη στα όρια του δικτύου λυμάτων του ΣΑΠΑ των περιοχών της Πέγειας και της Τάλας.

Αυτές οι μελέτες που στοίχησαν 150 χιλιάδες ευρώ έγιναν σε μια περίοδο που τα πάντα ήταν ύποπτα και όχι με σωστή τεκμηρίωση ανέφερε ο Δήμαρχος της Πέγειας σημειώνοντας πως ο Δήμος της Πέγειας δεν αρνείται να καταβάλει όσα του αναλογούν αφού αποδειχθεί – όπως είπε – ότι πέραν πάσης αμφιβολίας αυτό το ποσό που ζητήθηκε να πληρωθεί δόθηκε όντως για τις υπηρεσίες αναφέρονται.

Σύμφωνα με τον κ. Ακουρσιώτη ο Υπουργός Εσωτερικών κάλεσε το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου να ακολουθήσει τις αποφάσεις  της διυπουργικής επιτροπής και να επιστρέψει τα χρήματα στους δημότες της Πέγειας που έσπευσαν να καταβάλουν τα τέλη πριν την απόφαση για την αναστολή της συμμετοχής της περιοχής τους στο ΣΑΠΑ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα της αδειοδότησης των δύο περιπτέρων και χώρων υγιεινής στον Κόλπο των Κοραλλίων, η δημιουργία δύο δημόσιων προσβάσεων προς την παραλία Κόλπου των Κοραλλίων καθώς και η προώθηση εκτέλεσης του έργου για τη δημιουργία αίθουσας πολλαπλής χρήσης και Δημοτικής βιβλιοθήκης μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007- 2013.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top