Ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Φάουτσι να παραμείνει σύμβουλος του Λευκού Οίκου

Ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Φάουτσι να παραμείνει σύμβουλος του Λευκού Οίκου

Ο εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν, ζήτησε από τον κορυφαίο αμερικανικό ειδικό για τις λοιμώδεις νόσους Δρ. Ανθονι Φάουτσι να συνεχίσει την αποστολή του, αφού αναλάβει εκείνος την εξουσία - την 20ή Ιανουαρίου 2021 -, δηλαδή να παραμείνει σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, δήλωσε ο ίδιος ο Μπάιντεν χθες Πέμπτη στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

 
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ακόμη ότι θα εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού όταν ο Δρ. Φάουτσι ενημερώσει πως αυτό είναι ασφαλές και ότι θα το κάνει δημόσια. Ο ανοσολόγος χαίρει γενικά σεβασμού στις ΗΠΑ, χώρα που έχει υποστεί μακράν το πιο βαρύ πλήγμα από την πανδημία, με πάνω από 275.000 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 και κάπου 14 εκατομμύρια μολύνσεις από τον SARS-CoV-2. Παρότι ο Φάουτσι είναι μέλος του κλιμακίου που σχημάτισε ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, έχει υποστεί επανειλημμένα σφοδρές επιθέσεις από τον μεγιστάνα, ο οποίος εξαρχής υποβαθμίζει στις δημόσιες τοποθετήσεις του την πανδημία.
 
Ο Μπάντεν είπε ακόμη στο CNN ότι θα ζητήσει από τους Αμερικανούς, την ημέρα που θα αναλάβει την εξουσία, να φορούν οπωσδήποτε μάσκα σε δημόσια κτίρια, σε δημόσιους χώρους, στις συγκοινωνίες, για 100 ημέρες, όσο θα συνεχίζεται ο εμβολιασμός. "Για εκατό ημέρες, όχι για πάντα. Πιστεύω πως έτσι θα δούμε σημαντική μείωση" των κρουσμάτων, εξήγησε.
 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Αφθώδης πυρετός: Χάσμα για τις αποζημιώσεις - Στο Υπουργικό οι τελικές αποφάσεις, σε αναβρασμό οι κτηνοτρόφοι

Παραμένουν οι διαφωνίες μεταξύ των κτηνοτρόφων και του Υπουργείου Γεωργίας για το θέμα των αποζημιώσεων προς τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τον αφθώδη πυρετό, μετά τη συνάντηση της Υπουργού Γεωργίας την Τρίτη με τις αγροτικές οργανώσεις και τη «Φωνή των κτηνοτρόφων» στο πλαίσιο του διαλόγου για θέματα που αφορούν στον αφθώδη πυρετό. Μετά τη συνάντηση, η «Φωνή των κτηνοτρόφων» ανακοίνωσε ότι θα συνεδριάσει σήμερα για να αποφασίσει τα επόμενά της βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE