ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ναυτικοί Όμιλοι και Σωματεία: «Ταφόπλακα» για ναυταθλητισμό τα περιοριστικά διατάγματα

Ναυτικοί Όμιλοι και Σωματεία:  «Ταφόπλακα» για ναυταθλητισμό τα περιοριστικά διατάγματα

Για καταστροφικές αποφάσεις που «στραγγαλίζουν τον ναυταθλητισμό» κάνει λόγο ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού, σε σχέση με τα περιοριστικά διατάγματα του Υπουργείου Υγείας, την ώρα που με χθεσινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Ναυτικοί Όμιλοι και Σωματεία Ναυταθλητισμού της χώρας, αναφέρουν πως τα μέτρα αποτελούν «ταφόπλακα» για τους ίδιους και ζητούν στήριξη.

Σε ανακοίνωση του, ο Ναυτικός Όμιλος Λεμεσού αναφέρει πως «τον τελευταίο μήνα είμαστε θεατές, και συνάμα θύματα, μιας σειράς καταστροφικών αποφάσεων, που αφενός στραγγαλίζουν τον ναυταθλητισμό με απαγορεύσεις προπονήσεων και άστοχους περιορισμούς για προπονήσεις ενός αθλητή με τον προπονητή του, και αφετέρου με την εξαίρεση των Ομίλων από όλα τα σχέδια οικονομικής στήριξης του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων».

«Η δυστοκία των ειδικών στις αποφάσεις που λαμβάνονται εις βάρος του αθλητισμού, ειδικά μετά το διάταγμα της 30ης Νοεμβρίου, δυστυχώς μας οδηγούν με τάχιστους ρυθμούς στην καταστροφή», λέει ο ΝΟΛ και προειδοποιεί πως, αυτή η καταστροφή θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στην κοινωνία και τους χιλιάδες αθλητές, «λαμβάνοντας υπόψη την επανέναρξη εργασιών πολυκαταστημάτων, καφετεριών και εκκλησιασμών, την ώρα που ανακοινώνονται πιο αυστηρά μέτρα περιορισμού άθλησης, χωρίς να εισακούονται οι ανησυχίες των ειδικών σε θέματα αθλητισμού και των ίδιων των Ναυταθλητικών Ομίλων και Σωματείων».

Η διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου της Λεμεσού διερωτάται επίσης, πώς λαμβάνονται αποφάσεις για επανέναρξη ομαδικών αθλημάτων την ίδια στιγμή που αποκλείονται ατομικά αθλήματα στη θάλασσα και στους υδατοφράκτες και τις κολυμβητικές δεξαμενές, «όπου αποδεδειγμένα το ρίσκο έκθεσης στον ιό COVID -19 είναι ελάχιστο».

Σημειώνει δε ότι οι Ναυταθλητικοί Όμιλοι και Σωματεία απασχολούν χιλιάδες πειθαρχημένα παιδιά σε ένα υγιές περιβάλλον, μακριά από μάστιγες εθισμών των σύγχρονων κοινωνιών που ζούμε, εργοδοτούν εκατοντάδες επαγγελματίες στον χώρο του αθλητισμού «οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους, μεγαλώνοντας τους καταλόγους ανέργων της χώρας μας».

Η κραυγή αγωνίας και οι εισηγήσεις μας, προσθέτει, καταγράφονται σε επιστολή που απέστειλε χθες ο όμιλος σε συνεργασία με όλους τους Ναυτικούς Ομίλους και Σωματεία ναυταθλημάτων ανά το Παγκύπριο, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Οι εισηγήσεις αυτές, αφενός θα δώσουν άμεσες και μεσοπρόθεσμες λύσεις στην ρευστότητα των Ομίλων και Σωματείων, οι οποίοι δεν στηρίζονται έμπρακτα από κανένα σχέδιο οικονομικής στήριξης του κράτους, διασφαλίζοντας αφετέρου την επαναδραστηριοποίηση των αθλητικών τους τμημάτων στηρίζοντας και τονώνοντας το ηθικό και την ψυχολογία των αθλητών και των παιδιών, τηρώντας πιστά τα υγειονομικά πρωτόκολλα της Δημοκρατίας», προσθέτει η ανακοίνωση.

Υποδεικνύεται δε ότι, σχετικές αποφάσεις για υιοθέτηση «δραστικών μέτρων για την αποσόβηση τραγικών εξελίξεων για τον Όμιλο», αναμένεται να λάβει σημερινή έκτακτη διευρυμένη τηλεδιάσκεψη του ΔΣ του ΝΟΛ.

Όπως εξάλλου αναφέρεται στην επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «το διάταγμα της 30ης Νοεμβρίου, αποτελεί και επίσημα την ταφόπλακα των Ναυτικών Ομίλων και Σωματείων, όταν διαβάζουμε για ανοίγματα εμπορικών κέντρων και κέντρων αναψυχής την ώρα που ο αθλητισμός, ειδικά τα ατομικά αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους και κολυμβητήρια, συνεχίζουν με περιορισμό ένας αθλητής με τον προπονητή του».

«Είναι πρωτάκουστο και συνάμα τραγικό οι αποφάσεις αυτές να λαμβάνονται χωρίς καμία διαβούλευση με τους άμεσα εμπλεκόμενους, κυρίως, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι υποδείξεις και οι τεκμηριωμένες απόψεις των έχοντας ρόλο στον αθλητισμό της χώρας μας», προστίθεται.

Μεταξύ άλλων, οι Ναυτικοί Όμιλοι και τα Σωματεία Ναυταθλητισμού ζητούν, άμεση άρση των περιορισμών για χρήση των κολυμβητηρίων και επιστροφή των αθλητών στις προπονήσεις, με πιστή τήρηση των σχετικών πρωτόκολλων, τροποποίηση μέτρων για όλα τα ναυταθλήματα, σε όλες τις ηλικίες, ώστε ο αριθμός παρευρισκόμενων να είναι ίσος με τον αριθμό προσώπων σε συναθροίσεις και δεξιώσεις και άμεση οικονομική στήριξη, μέσω σχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, όπως είχε γίνει κατά την περίοδο του 1ου κύματος της πανδημίας.

Καλούν δε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όπως εξετάσει τα αιτήματα με «ζήλο και αποφασιστικότητα», για την αποκατάσταση των «αδικιών εις βάρος του αθλητισμού της χώρας μας» και «για την αποτροπή δυσάρεστων εξελίξεων όπως απολύσεις προπονητών, στάση πληρωμών, ακόμη και αναστολή εργασιών ιστορικών Ομίλων και Σωματείων».

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top