ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: 'Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά...' - Εκκλησία και τραπέζια ή μόνοι στο σπίτι;

ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ: 'Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά...' - Εκκλησία και τραπέζια ή μόνοι στο σπίτι;

Ιδιαίτερα φορτισμένος φάνηκε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, κάνοντας αναφορά και για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Όπως είπε στην ομιλία του, «δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ενόψει Ιανουαρίου 2021. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά. Πρέπει να διαφυλάξουμε ανθρώπινες ζωές. Αυτή ήταν πάντα η υποχρέωσή μας για τους πολίτες».

Αναφέροντας πως το στοίχημα είναι να αντέξουμε ακόμα λίγο, επισήμανε πως «αυτή την ώρα προέχει η υγείας μας και αυτό επιβάλλει η συνείδησή μας».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και για τα αντισταθμιστικά μέτρα που θα δοθούν στις επιχειρήσεις, καθώς όλες ανέμεναν να αναπληρώσουν το κενό που άφησε η πανδημία κατά την περίοδο των γιορτών: «Από την πρώτη στιγμή βάλαμε μέτρα για να στηρίξουμε τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Θα στηριχθούν επιχειρήσεις και θα εφαρμοστούν νέα μέτρα για επιπλέον στήριξη», συμπλήρωσε.

Τόνισε επίσης πως πρέπει να προλάβουμε να αναχαιτίσουμε την πανδημία πριν τις γιορτές οι οποίες αναμένεται να φέρουν νέα αύξηση κρουσμάτων λόγω των συναθροίσεων.

Επαναλαμβάνω, ειπε, ότι τα πιο πάνω μέτρα τίθενται σε ισχύ από την Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί. Με βάση τον σχεδιασμό που κάνουμε, θα παραμείνουν σε εφαρμογή μέχρι τα μεσάνυκτα της 31ης Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε θα γίνεται επαναξιολόγηση της κατάστασης με στόχο την αναθεώρηση των μέτρων, υπό την προϋπόθεση ότι θα το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα.

Τέλος, διευκρίνισε πως, "θα επαναξιολογούμε συνεχώς τα δεδομένα προτού εκπνεύσουν τα μέτρα, με την ελπίδα εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ότι θα αναθεωρηθούν κατά την περίοδο των γιορτών. Δεν θέλω όμως να δημιουργήσω υπερβολικές προσδοκίες. Όλα θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική εικόνα. Και οι όποιες χαλαρώσεις και εάν υπάρξουν πρέπει να είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι αυτά τα Χριστούγεννα, θα είναι διαφορετικά".

Ακόμη, για τον εκκλησιασμό των Χριστουγέννων, κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση, είπε πως θα επαναξιολογηθούν επίσης τα δεδομένα μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή, χωρίς όμως να αφήσει να εννοηθεί τίποτα παραπάνω για κάποια σχετική χαλάρωση.

Υπενθυμίζουμε πως οι συναθροίσεις σε σπίτια επιτρέπονται μόνο μέχρι 10 άτομα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top