ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βαλεριάνος: «Θέλουμε να ‘χτυπήσουμε’ τριάδα με την Πάφο -‘Τρελό’ το φετινό μπάτζετ»

Βαλεριάνος: «Θέλουμε να ‘χτυπήσουμε’ τριάδα με την Πάφο -‘Τρελό’ το φετινό μπάτζετ»

Ένας ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε τέτοια παιχνίδια και στην διετία που πέρασε από τον Άρη έβγαλε ψυχή στον αγωνιστικό χώρο, είναι ο Γιώργος Βαλεριάνος. Ο 28χρονος αριστερός μπακ της Πάφου, μίλησε στο Metrosport.gr για το ντέρμπι της Κυριακής (13/12) και ευχήθηκε να είναι ο Άρης νικητής.

Ο Βαλεριάνος στάθηκε στη φιλοσοφία του Μάντζιου που ταιριάζει στην ομάδα, τόνισε πως τον γεμίζει η φετινή εικόνα των «κιτρινόμαυρων», σχολίασε την αλλαγή προπονητή αλλά και το κλειδί για τη νίκη στο ντέρμπι ενώ μας μίλησε για τα δικά του σχέδια με την κυπριακή ομάδα.

-Πως είναι τα πράγματα στην Κύπρο με τον covid-19;

«Περίπου ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα έχουμε και εδώ στην Κύπρο. Την ίδια τακτική ακολουθούν και εδώ άνοιξαν τον τουρισμό χωρίς τεστ και τώρα τρέχουν να τα μαζέψουν».

-Εσύ πως τα πας στην Πάφο; Ποιοι είναι οι στόχοι σας φέτος;

«Είμαστε δέκα ματς αήττητοι, θέλουμε να χτυπήσουμε την τριάδα. Πρώτος στόχος είναι τα πλέι οφ, τους μεγάλους μπορούμε να τους χτυπήσουμε πιο εύκολα, με τους μικρούς έχουμε το θέμα».

-Είναι η δεύτερη σου χρονιά εκεί, τι σκέφτεσαι για το μέλλον;

«Εχω άλλον ένα χρόνο συμβόλαιο, δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει αύριο οπότε απλά δίνω το 100% και θα δούμε τι θα γίνει».

«Δεν χρειάζεται να γεμίσει το γήπεδο, πας στο σούπερ μάρκετ και καταλαβαίνεις τι θα πει κόσμος του Αρη»

-Παρακολουθείς τον Αρη; Πως σου φαίνεται φέτος;

«Ναι φυσικά και τον παρακολουθώ. Από τη μέση και μπροστά είναι φωτιά, μου αρέσει πάρα πολύ. Ο Ματίγια έχει γίνει ένα με την ομάδα, οι μεσοεπιθετικοί είναι ποιοτικοί παίκτες. Με γεμάτο Βικελίδης θα το ευχαριστιόντουσαν περισσότερο».

-Έχει αλλάξει με τον ερχομό του Μάντζιου; Ήταν καλύτερος ή χειρότερος με τον Ενινγκ;

«Ήταν τεράστιο οικονομικό πλήγμα για τον Άρη ο αποκλεισμός στην Ευρώπη. Ο κ. Καρυπίδης πλήρωσε πολλά για παίκτες, ήθελε μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Η αλλαγή προπονητή έφερε ένα σοκ στην ομάδα. Ο Μάντζιος ξέρει τον Άρη , ταιριάζει η φιλοσοφία του στην ομάδα. Μαζί του οι παίκτες είναι μαχητές, είναι κίνητρο να είναι ψηλά η ομάδα. Δεν ξέρω τι έφταιξε και έφυγε ο Ενινγκ, για να τον άλλαξε κάτι ήξερε ο Καρυπίδης. Αυτό που βλέπω φέτος από την ομάδα μου αρέσει περισσότερο. Πέρυσι ο Φέτφα ήταν ο καλύτερος παίκτης στο ελληνικό πρωτάθλημα, φέτος βοήθησε πριν φύγει. Ο Ματέο μπορεί να δώσει περισσότερα, άλλαξε θέση και μην ξεχνάτε πως στον Ερυθρό Αστέρα δεν έπαιζε πολύ. Βοηθάει ήδη στην ανάπτυξη της ομάδας, τα νούμερα θα έρθουν».

-Tι σου αρέσει στη φετινή ομάδα;

«Έχουν δέσει τα παιδιά, έμειναν αρκετοί από πέρυσι, ο Γκάμα με τον Ματέο γνωρίζονται. Ο Μάνος ξέρει το ελληνικό πρωτάθλημα. Όλοι μαζί οι παλιοί και οι νέοι έχουν γίνει ένα και βγάζουν την ποιότητά τους στο γήπεδο».

-Περίμενες πως μέχρι τον Δεκέμβριο θα ήταν στη μάχη του τίτλου;

«Ο Άρης ξεκίνησε με τη φιλοδοξία να πάει ψηλά, του βγήκαν τα παιχνίδια. Όταν είσαι ο Άρης κοιτάς μόνο τη νίκη. Φέτος ακόμη και με τις αναποδιές παίρνει αποτέλεσμα. Όταν μια ομάδα θέλει να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να κερδίζει ακόμη και όταν δεν παίζει καλά. Εμένα με γεμίζει αυτό που βλέπω φέτος».

-Είναι ο Αρης ικανός να «χτυπήσει» μια θέση στα υψηλότερα στρώματα της βαθμολογίας ή να πάρει ένα τρόπαιο;

«Είναι 100% ικανός».

-Τι λείπει από τον φετινό Αρη;

«Ο κόσμος του λείπει από το γήπεδο, αλλά όταν είσαι στον Αρη δεν χρειάζεται να γεμίσει το γήπεδο για να καταλάβεις που είσαι. Απλά χρειάζεται να πας στο σούπερ μάρκετ, καταλαβαίνεις τα πάντα».

-Τι περιμένεις να δεις στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ;

«Περιμένω να δω ό,τι όλος ο κόσμος, ένταση. Ο Αρης πρέπει να σκεφτεί πως είναι ένα ματς σαν τα άλλα. Πρέπει να είναι αυτός που είναι, τα παιδιά σίγουρα είναι προετοιμασμένα για το παιχνίδι, ξέρουν τι σημαίνει αυτό το ματς. Σίγουρα θα έχει νεύρα, εύχομαι και ελπίζω να φύγει ο Αρης νικητής, πρέπει να δει το ματς ρεαλιστικά».

-Τι χρειάζεται να έχουν οι παίκτες του Μάντζιου για να κερδίσουν στο ματς της Κυριακής;

«Άμα είσαι ποδοσφαιριστής και παίζεις αυτό το ματς έχεις προετοιμαστεί, δίνεις τα πάντα. Δεν χρειάζεται να σου πει πολλά ο Μάντζιος, σίγουρα σε ένα ντέρμπι πρέπει να το θέλεις περισσότερο, παίζει και ρόλο σε τι μέρα θα είσαι».

-Ποιο θα είναι το κλειδί για τη νίκη στο ντέρμπι;

«Το σύνολο να είναι σε καλή μέρα και να υπάρχει τύχη. Το ντέρμπι θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

«Είμαι ευγνώμων στον Αρη, η ομάδα μεγαλώνει κάθε χρόνο»

-Τι έγινε και δεν έμεινες στον Αρη μετά τη χρονιά της επανόδου από τη Β Εθνική;

«Δεν θα ήθελα να το σχολιάσω».

-Τι σου έμεινε από τα δύο χρόνια που έπαιξες στους «κίτρινους»;

«Τα πάντα, ο Αρης έχει βοηθήσει εμένα και την οικογένεια μου σε όλα. Εδωσα ό,τι είχα, πήρα πάρα πολλά και είμαι ευγνώμων. Για μένα ο Αρης είναι κάτι περισσότερο από μια ομάδα».

-Είσαι δεμένος με την ομάδα και τον κόσμο;

«Όταν σε έχει βοηθήσει πολύ μια ομάδα, σε έχει ξαναβγάλει στο προσκήνιο είσαι ευγνώμων. Ο κόσμος δίνει αγάπη και προσπαθώ να ανταποδώσω, τους αγαπώ και με αγαπάνε, είναι κάτι αμοιβαίο».

-Τι θυμάσαι από τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ; Ηταν η χρονιά που ο αντίπαλός σας πήρε το νταμπλ και δεν καταφέρατε να τον κερδίσετε και να σταματήσετε την πορεία του προς τον τίτλο. Πως νιώσατε γι΄αυτό;

«Τον κόσμο τον ενδιέφερε και τον ενδιαφέρει να κερδίζει ο Αρης, όχι να σταματήσουμε τον ΠΑΟΚ. Παίξαμε στα ίσια του παιχνίδι στο Βικελίδης, κάναμε προσπάθεια το είδε ο κόσμος. Παίξαμε και χάσαμε αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Στην Τούμπα είχαμε ευκαιρίες και πήραμε την ισοπαλία. Εκείνη τη χρονιά ο Αρης μεγάλωσε και φέτος μεγαλώνει ακόμη περισσότερο».

-Έπαιξες στον Άρη και με Ερέρα και με Παντελίδη. Ποιόν θεωρείς καλύτερο κόουτς και ποιος ταίριαζε περισσότερο σε εκείνη την ομάδα;

«Ο καθένας είχε τον δικό του τρόπο, το δικό του σκεπτικό και πλάνο. Ο Ερέρα δημιούργησε μια ομάδα από το μηδέν. Ο Παντελίδης την οδήγησε στην Ευρώπη σε μια δύσκολη χρονιά. Μην ξεχνάτε πως ο Αρης προερχόταν από μια δύσκολη περίοδο που ταλαιπωρήθηκε πολύ για κάποιους ήταν αυτονόητη η Ευρώπη, αλλά δεν είναι έτσι».

«Καλύτερος συμπαίκτης μου ο Δέλη, υψηλό το επίπεδο της Πάφου»

-Από τότε δεν έχεις κληθεί ξανά στην Εθνική. Τι έφταιξε;

«Τα παιδιά που είναι στην θέση μου τα πηγαίνουν εξαιρετικά. Ο ένας είναι καλύτερος από τον άλλον. Έκανα τις επιλογές μου και δίνω το 100%, πρέπει η ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της, για να πετύχω και εγώ».

-Με ποιον έκανες παρέα στα αποδυτήρια;

«Με πολλούς. Με τον Δεληζήσης, τον Σιώπη, τον Διαμαντόπουλο, τον Κωνσταντινίδης, τον Σόουζα».

-Ποιος ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης σου;

«Ήμουν 4 χρόνια με τον Δέλη, εγώ αριστερός μπακ και εκείνος αριστερός στόπερ. Αυτό λέει πάρα πολλά για μένα».

-Πες μου μια ιστορία που σου έρχεται στο μυαλό από την διετή σου παρουσία στον Αρη;

«Δεν μπορώ να διαλέξω κάποια. Από τη πρώτη στιγμή που υπέγραψα μέχρι που έφυγα είναι κάτι ξεχωριστό για μένα, με όλες τις στεναχώριες και τις χαρές. Πέρασα δύο πολύ όμορφα χρόνια».

-Ποια ήταν η πιο δύσκολη χρονιά από τις δύο;

«Και οι δύο, στη μία έπρεπε να ανέβεις και στην άλλη έπρεπε να βγεις Ευρώπη και να πας μακριά στο Κύπελλο».

-Κατάφερες ένα όνειρο πολλών Ελλήνων ποδοσφαιριστών, να παίξεις στο εξωτερικό, έστω και με τον τρόπο του δανεισμού. Πως ένιωσες;

«Ήμουν έτοιμος μετά την προετοιμασία της Εθνικής. Ήξερα την πρόταση και πως περιλαμβάνει να παίξω τα ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Ρίγα. Δεν ήθελα να παίξω στο πρωτάθλημα, δεν ήθελα να φορτωθώ παιχνίδια. Ήταν σε συνεννόηση με την Πάφo. Ο κύριος Λομάκιν έχει ξοδέψει πολλά χρήματα, είναι 3-4 χρόνια στην Πάφο, έχει τρελό μπάτζετ στην ομάδα φέτος. Κάναμε καλές μεταγραφές, έχουμε κορμό από πέρυσι και ο στόχος όπως ξαναείπα είναι τα πλέι οφ. Το όλο πρότζεκτ μου άρεσε πολύ και το οικονομικό σκέλος είναι πολύ καλό. Μου αρέσει το εξωτερικό, αλλά στην Κύπρο είναι σαν την Ελλάδα. Το επίπεδο της Πάφου είναι πολύ υψηλό, έχει πρώην αρχηγούς ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ».

-Είσαι 28 ετών και έχεις αλλάξει αρκετές ομάδες. Η Πάφος μπορεί να είναι το λιμάνι σου;

«Δεν ξέρω, θέλω να δώσω ό,τι έχω και θα δούμε τι θα γίνει».

-Σκέφτηκες ποτέ να παρατήσεις το ποδόσφαιρο λόγω των δυσκολιών; Τι μήνυμα θα έδινες στα παιδιά που θέλουν να κάνουν καριέρα επαγγελματία ποδοσφαιριστή, με την κατάσταση για το ελληνικό ποδόσφαιρο να χειροτερεύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Μόνη μου διέξοδος ήταν το ποδόσφαιρο, δεν είχα να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου, εγώ πίστευα σε μένα, η οικογένειά μου πίστευε σε μένα. Το αγγελούδι που ήρθε στη ζωή μου, μου έδωσε τη χαρά να παίζω και να θέλω να παίζω ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ να πω πως σκέφτηκα να τα παρατήσω, εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε τυχεροί και κάνουμε για δουλειά κάτι που αγαπάμε. Αν σκεφτείς το διπλανό σου που δουλεύει 8-10 ώρες, δεν μπορείς να πεις ότι έχεις δυσκολίες, Και να μην πετύχεις θα έχεις προσπαθήσει, αυτό έχει σημασία. Τις ημέρες που δεν είσαι καλά απλά συνέχισε. Αυτό είναι το μόνο που έχω να πω στα νεαρά παιδιά».

Πηγή: Metrosport.gr

The post Βαλεριάνος: «Θέλουμε να ‘χτυπήσουμε’ τριάδα με την Πάφο -‘Τρελό’ το φετινό μπάτζετ» appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top