ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την έκθεση Ελεγκτή η Wargaming - «Η επιλογή της Κύπρου δεν έγινε για την εξασφάλιση διαβατηρίων»

Εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για την έκθεση Ελεγκτή η Wargaming - «Η επιλογή της Κύπρου δεν έγινε για την εξασφάλιση διαβατηρίων»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Wargaming αναφορικά με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας όπου αναφέρεται σε έκδοση διαβατηρίων σε διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η Wargaming Group Ltd εκφράζει την απογοήτευσή της για όσα ειπώθηκαν δημοσίως το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με την έκδοση διαβατηρίων σε διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, με αφορμή την Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι οι πολιτογραφήσεις στελεχών της, έγιναν βάσει των προνοιών των εκάστοτε επενδυτικών προγραμμάτων πολιτογραφήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Από τη συμμετοχή της Wargaming στο Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα, το κράτος δεν έχει απωλέσει οποιονδήποτε φόρο, δικαίωμα, τέλος ή οποιοδήποτε άλλο ποσό.

Η Wargaming βρίσκεται στην Κύπρο από το 2011. Η επιλογή της Κύπρου ως έδρα της εταιρείας δεν έγινε για την εξασφάλιση διαβατηρίων, αλλά καθαρά για επενδυτικούς λόγους. Η Wargaming πραγματοποίησε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στο νησί, δημιουργώντας εκατοντάδες θέσεις εργασίας και πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κυπριακή οικονομία. Από την έναρξη της δραστηριότητάς της στην Κύπρο μέχρι και σήμερα, δημιούργησε μια ολόκληρη βιομηχανία ιδιόκτητων πνευματικών δικαιωμάτων στη χώρα, ενώ με τις διεθνείς δραστηριότητές της τοποθέτησε την Κύπρο στον χάρτη των χωρών που φιλοξενούν εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Η Wargaming έχει κατ’ επανάληψη αναγνωριστεί, τόσο σε διεθνή, όσο και σε εγχώρια φόρα ως παράδειγμα προς μίμηση για άλλες εταιρείες του εξωτερικού σε ό,τι αφορά τη μεταφορά του headquartering τους στην Κύπρο.

Σεβόμενη την εν εξελίξει έρευνα από την αρμόδια Ερευνητική Επιτροπή, η Wargaming δεν θα προβεί σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο δημοσίως. Πλήρη στοιχεία και εξηγήσεις θα δοθούν, εφόσον της ζητηθούν, στην Ερευνητική Επιτροπή. Στη βάση των πιο πάνω, και μέχρι την έκδοση του τελικού πορίσματος της Ερευνητικής Επιτροπής, επιθυμία της Wargaming είναι να δοθεί ένα τέλος στην άδικη δυσφήμηση μιας εταιρείας διεθνούς εμβέλειας, η οποία τα τελευταία χρόνια επανειλημμένα δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top