ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σπουδαίο και ιστορικό διπλό του Απόλλωνα Σμύρνης!

Σπουδαίο και ιστορικό διπλό του Απόλλωνα Σμύρνης!

Σπουδαίο και ιστορικό, πρώτο, διπλό του Απόλλωνα Σμύρνης στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού (0-1), που είδε το VAR να του στερεί σωστά την ισοφάριση!

Ροκ ματς με μεγάλο νικητή τον Απόλλωνα Σμύρνης!

Η Ελαφρά Ταξιαρχία πήρε παρθενικό διπλό στο Αγρίνιο (0-1), σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας, χάρη στο γκολ του Μαρκ Φερνάντεθ στο 34ο λεπτό και έδειξε πως επέστρεψε στην Σούπερ Λίγκα για να… μείνει! Κυνικό ματς των φιλοξενούμενων, που έφτιαξαν λιγοστές φάσεις και πήραν τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη τους και παρέμειναν αήττητοι για τέταρτο σερί ματς μακριά από το γήπεδό τους.

Έμειναν με το… αχ οι γηπεδούχοι, που βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Μεντόσα στο 73ο λεπτό, αλλά μετά από… επτάλεπτη εξέταση του VAR το γκολ δεν μέτρησε σωστά αφού στην εκκίνηση της φάσης οι παίκτες του Παναιτωλικού δεν είχαν εκτελέσει σωστά το οφσάιντ και η μπάλα κυλούσε!

Στους 12 βαθμούς πλέον η Ελαφρά Ταξιαρχία που μπορεί να νιώθει ακόμη πιο άνετη, ενώ έχει και ματς λιγότερο, το εντός έδρας που είχε αναβληθεί με την Λαμία! Έμεινε στους 8 ο Παναιτωλικός που το πάλεψε αλλά δημιουργικά ήταν κακός και έφτιαξε ελάχιστες φάσεις σε όλο το παιχνίδι!

Έτσι ξεκίνησαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Τραϊανός Δέλλας. Ο Κνετ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μεντίνα, Λιάβα, Κωνσταντόπουλο και Βάντερσον στην τετράδα της άμυνας. Τσιγγάρας και Ντίας το δίδυμο στα χαφ, με τους Αριγίμπι,Μάζουρεκ και Ντουάρτε να κινούνται πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βέργο.

Ίδια διάταξη και από τον Γιώργο Παράσχο για τον Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Βέρχουλστ στην υπεράσπιση της εστίας, με τους Μπαξεβανίδη, Ντομίνγκες, Λισγάρα, Χουχούμη στην άμυνα. Φατιόν και Σλίβκα οι δύο στον άξονα, έχοντας μπροστά τους τους Μπεντινέλι, Κολ, Φερνάντεθ. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ιωαννίδης.

Το ματς

Ματς μισή κατηγορία μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Απόλλωνα. Παρότι είναι νωρίς ακόμη, το γεγονός πως οι δύο ομάδες πριν αρχίσει ο αγώνας είχαν μόλις έναν βαθμό διαφορά ενώ ο στόχος τους είναι φυσικά η αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων και η σωτηρία!

Το ματς ξεκίνησε με αρκετά δυνατά μαρκαρίσματα από τις δύο πλευρές αλλά τον διαιτητή Τζοβάρα να κρατάει την κάρτα στο τσεπάκι του. Γενικότερα, ο ρυθμός που πήγε να αποκτηθεί στο πρώτο τέταρτο, δεν διατηρήθηκε στη συνέχεια αφού υπήρξαν πολλές διακοπές και μαρκαρίσματα.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν πιο κυντικοί και κρατούσαν περισσότερο την μπάλα και ήταν ανώτεροι στα σημεία, προσπαθώντας με κάθετο ποδόσφαιρο να πλησιάσουν την αντίπαλη περιοχή. Τα χαλούσαν διαρκώς στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου με τις επιλογές τους, που ήταν κακές και βιαστικές, με τον Παναιτωλικό να…ψάχνεται κυρίως στην κόντρα-επίθεση.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να βολεύονται με την ιδέα να πάνε στο ημίχρονο με το 0-0 και κάπως έτσι την πάτησαν, όταν στο 36ο λεπτό ο Ιωαννίδης έκανε φοβερή ντρίμπλα στον Κωνσταντόπουλο και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Φερνάντεθ, που με κοντινό πλασέ σκόραρε για δεύτερο σερί ματς και έδωσε το προβάδισμα στην Ελαφρά Ταξιαρχία, που το κράτησε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου.

Ο Τραϊανός Δέλλας έβλεπε την ομάδα του να μην πηγαίνει καλά, αλλά δεν προχώρησε σε κάποια διορθωτική κίνηση στο ημίχρονο. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι μπήκαν στην επανάληψη δυνατά και πίεσαν. Έφτιαξαν δύο καλές στιγμές, αλλά Μάζουρεκ και Βέργος δεν κατάφεραν να νικήσουν Λισγάρα και Βέρχουλστ που βρήκα ως… εμπόδια!

Οι δύο προπονητές άρχισαν να ανακατεύουν την τράπουλα από τον πάγκο, με τον Δέλλα να δικαιώνεται που έβαλε τον Μεντόσα στον αγωνιστικό χώρο αφού λίγο μετά την είσοδό του, σκόραρε στο 73ο λεπτό, φέρνοντας το ματς στα ίσα.

Ένα γκολ που έφερε τις έξαλλες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Απόλλωνα και δικαίως, με το VAR να διορθώνει το λάθος του διαιτητή Τζοβάρα και του α’ βοηθού. Και αυτό διότι στο ξεκίνημα της φάσης, Κνετ και Βάντερσον δεν εκτέλεσαν σωστά το οφσάιντ και η μπάλα κυλούσε, με τον Τζοβάρα να ενημερώνεται από τους διαιτητές στο VAR για την εν λόγω παράβαση και να μην μετράει σωστά το γκολ!

Αυτή η φάση εκνεύρισε τους γηπεδούχους, που μάλλον δεν είχαν καταλάβει γιατί δεν μέτρησε το γκολ της ισοφάρισης και κυνηγούσαν εκ νέου το σκορ!

Στο 90ο λεπτό ο Ταχάρ βρέθηκε αμαρκάριστος στο σημείο του πέναλτι αλλά έκανε κάκιστο τελείωμα και δεν βρήκε εστία, στην τελευταία καλή στιγμή των γηπεδούχων στο ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε με τον Ντάουντα να βρίσκει δίχτυα στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά το τέρμα του να μην μετράει για οφσάιντ.

Κάτι που δεν στοίχισε στον Απόλλωνα, αφού πήρε δεύτερη τεράστια εκτός έδρας νίκη μετά από αυτή με τον ΟΦΗ και έφτασε τους 12 βαθμούς, ξεφεύγοντας από τα χαμηλά της βαθμολογίας!

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Λιάβας, Μεντίνα, Κωνσταντόπουλος, Βάντερσον, Τσιγγάρας, Ντουάρτε(71′ Μεντόζα), Αριγίμπι(54′ Γιάκολις), Ντίας, Βέργος, Μάζουρεκ(54′ Tαχάρ).

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες, Λισγάρας, Χουχούμης, Φατιόν, Σλίβκα, Μπεντινέλι(75′ Μουνιέ), Κολ(90′ Μπρούσιτς), Φερνάντεθ(64′ Τσιλούλης), Ιωαννίδης(64′ Ντάουντα).

Πηγή: sport-fm.gr

The post Σπουδαίο και ιστορικό διπλό του Απόλλωνα Σμύρνης! appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top