ΠΑΡΑ-THEMA

ΚΥΠΡΟΣ: ‘Δεν είναι όλα μαύρα αυτά τα Χριστούγεννα...’

ΚΥΠΡΟΣ: ‘Δεν είναι όλα μαύρα αυτά τα Χριστούγεννα...’

Οι σουρεαλιστικές καταστάσεις που έχει επιφέρει η πανδημία, η νέα τάξη πραγμάτων, οι περιορισμοί, τα μέτρα και ο φόβος έχουν επιφέρει ένα ‘μούδιασμα’ στις τάξεις όλου του κόσμου.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Απόλυτα λογικό και κατανοητό τα φετινά Χριστούγεννα να μην έχουν την αίγλη που όλοι έχουμε συνηθίσει. Προφανώς εδώ και περίπου 9 μήνες στερούμαστε θεμελιώδεις ελευθερίες και καθημερινές χαρές και απολαύσεις που θεωρούσαμε δεδομένες.

Δεν είναι όμως όλα μαύρα τα φετινά Χριστούγεννα. Όχι δεν είναι. Ο άνθρωπος από τη φύση του, πέραν του έμφυτου ενστίκτου της επιβίωσης και της προσαρμοστικότητας επιβιώνει, προχωρά και αναπτύσσεται με γνώμονα τη θετικότητα. Έτσι και μεις, αντί να στεναχωριόμαστε για ένα χαμένο ρεβεγιόν, ένα καφέ, μια έξοδο σε ένα μπαράκι, η μια μάζωξη 30 ατόμων ας κάνουμε ένα βήμα πίσω εκτιμώντας αυτά που έχουμε.

Αυτά που επίσης δυστυχώς θεωρούμε σαν δεδομένα και αναφαίρετα. Τις οικογένειες, τους φίλους, τους ανθρώπους που αγαπάμε. Ας εκμεταλλευτούμε κάθε στιγμή, ας μιλήσουμε, γελάσουμε και ας αφήσουμε στο πλάι την μούντα και τη στεναχώρια.

Περάστε χρόνο με τα άτομα που πραγματικά σημαίνουν κάτι για σας. Είναι στα όρια του υποκριτικού να θεωρούμε πως χάνεται η ευκαιρία να βρεθούμε με περισσότερα άτομα όταν επί της ουσίας αυτοί που πραγματικά αγαπάμε είναι μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών.

Είναι γνωστό τοις πάσι πως πολλοί βαριόμαστε τις τεράστιες οικογενειακές συγκεντρώσεις, τις τυπικότητες, το ‘να φάμε τζιε να φύουμε’, το ‘πρέπει να πάμε’. Ας δώσουμε λοιπόν όλη την ενέργεια και την αγάπη μας σε όσους έχουμε κοντά μας, δε θα έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε για πάντα.

Μην αναβάλλετε, μη βιάζεστε, ζήστε την κάθε στιγμή. Αυτό το ‘μαγικό’ πνεύμα των Χριστουγέννων μπορεί να περάσει μέσα απ’τον καθένα, όπου κι αν βρισκόμαστε, με λίγους ή πολλούς.

Αγαπήστε χωρίς όρια, γελάστε δυνατά, μιλήστε ανοιχτά, δώστε και θα πάρετε...

Φέτος τα Χριστούγεννα, δεν είναι όλα μαύρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top